Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2008 17:12

Президента турбує альянс "буржуїв" з БЮТу і Партії регіонів

Президента турбує альянс "буржуїв" з БЮТу і Партії регіонів

Президент Віктор Ющенко, 53 роки, не підпише ухвалений Верховною Радою "Закон про державні закупівлі". На думку глави держави, в ньому не обмежуються функції Тендерної палати.

— Мене турбує той альянс, що утворився між Партією регіонів і БЮТ, які пропонують зберегти дану корупційну модель, — каже президент. — Вона стосується і роботи деяких народних депутатів, і осіб, які представляють ці політичні сили в парламенті (стосунок до Тендерної палати приписують "бютівцю" Антонові Яценку. — "ГПУ").

У першому читанні за законопроект проголосували БЮТ, Партія регіонів та Компартія.

— Цей виступ — заради того, щоб продовжувати зіштовхувати лобами Юлію Володимирівну з Віктором Федоровичем і самому залишатися чистим перед черговими президентськими виборами, — переконаний "регіонал" Василь Хара, 60 років.

Він зауважує, що відповідний законопроект не міг пройти без відома президента. Мовляв, голова парламенту Арсеній Яценюк є ставлеником Віктора Ющенка. Без згоди спікера в порядок денний законопроект потрапити не може.

— Я хотів би об"єднання в коаліцію БЮТу і Партії регіонів. Там — буржуї і в нас буржуї, які захищають великий капітал. Тоді зібрали б 310 голосів і можна було б стабільно розвивати державу на далеку перспективу, — говорить "регіонал".

Там — буржуї і в нас буржуї

Член фракції БЮТ 51-річний Михайло Волинець переконаний, що своєю заявою президент намагається приховати те, що діється насправді.

— Це щоб відволікти увагу від діяльності окремих людей, які конкретно ведуть роботу на підрив роботи парламенту і проведення дострокових виборів з метою створення широкої коаліції, — говорить він.

Директор Центру політичних досліджень "Український барометр" Віктор Небоженко, 54 роки, вважає, що Віктор Ющенко боїться спільних голосувань БЮТу й "Регіонів":

— Президент має негативний досвід 2006 року. Тоді швидке голосування Партії регіонів і БЮТу відібрало 60 відсотків його повноважень. Він боїться, що це може повторитися. У нас вийде дві більшості: економічна — з Партією регіонів і БЮТом і політична — БЮТ із "Нашою Україною". Для збереження виборців "бютівці" голосуватимуть політичні питання у демократичній коаліції, а для отримання грошей і контролю за економікою — з Партією регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Президента турбує альянс "буржуїв" з БЮТу і Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути