середа, 20 лютого 2008 17:21

Президент відвідав Дніпропетровськ

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Віктор Ющенко (ліворуч) та Юрій Єхануров (по центру) під час відвідин президентом Павлоградського хімічного заводу в Дніпропетровській області
Віктор Ющенко (ліворуч) та Юрій Єхануров (по центру) під час відвідин президентом Павлоградського хімічного заводу в Дніпропетровській області

Віктора Ющенка, 53 роки, на летовищі у Дніпропетровську у вівторок зустрічали перші особи регіону. Глава держави приїхав перевірити, як відбувається підготовка до футбольного чемпіонату Євро-2012.

Та спочатку Віктор Андрійович відвідує місце, де торік у жовтні вибухнув газ у житловому будинку. Тут планують збудувати храм. У ньому викарбують імена 23 загиблих.

Церква матиме три бані. Поряд планують звести меморіальний комплекс — гранітну 1,5-метрову колону із двома бронзовими ангелами, які триматимуть тіло дитини. Спорудити храм і меморіал запропонували родичі загиблих. Із ними Віктор Ющенко розмовляє 20 хв. Люди не просять грошей, лише — справедливого суду над винуватцями.

— Спочатку я не хотіла, щоб тут був храм. А сьогодні рада, що на освячення хреста приїхав сам президент і буде де помолитися, — каже Олена Кукла, мати загиблої дівчинки.

Церкву оздоблять у стилі українського барокко — у Дніпропетровську схожих немає. Назвуть її на честь ікони Божої Матері "У скорботах і печалях — втіха". Храм уміщуватиме близько 300 осіб.

Президент закладає перший камінь будівництва і молиться. Деякі присутні плачуть.

Після цього глава держави їде на стадіон "Металург", де грає футбольний клуб "Дніпро". Членів делегації перед входом до віп-ложі стадіону змушують взути бахіли — спеціальні капці. Віктор Ющенко та його охоронці ідуть без них.

Президентові розповідають, що будівництво планують завершити у травні. Нині дніпропетровський стадіон є найкращим в Україні. Гроші в нього вкладають бізнесмени групи "Приват", яку очолюють Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов. Від схожих європейських стадіонів він відрізняється тим, що розміщений у центрі міста та має гарну акустику. Однак сучасніший і дорожчий стадіон зводять у Донецьку на кошти мільярдера Ріната Ахметова.

Віктор Ющенко каже, що за три тижні стадіон можна буде показувати президентові УЄФА Мішелю Платіні.

Зараз ви читаєте новину «Президент відвідав Дніпропетровськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути