середа, 15 жовтня 2008 18:39

Президент відкрив музей героїв Крут

Президент Віктор Ющенко, 54 роки, у вівторок відкрив Меморіальний комплекс "Пам"яті Героїв Крут", що неподалік села Пам"ятне Борзнянського району на Чернігівщині.

У січні 1918 року на залізничній станції біля селища Крути близько 600 учнів Першої юнацької військової школи ім. Богдана Хмельницького намагалися не пустити до Києва більшовицькі війська. Половина їх загинули.

Музей має вигляд вокзальної платформи початку ХХ ст. із сімома вагонами. У них — експозиція побуту "крутянців", зброя, архівні матеріали.

Автобуси й машини із охочими побачити президента почали з"їжджатися до меморіалу задовго до прибуття Віктора Ющенка. Кожна сільрада Борзнянського району делегувала по кілька представників. Приїхали студенти та члени партій з усієї області із прапорами "Нашої України" та Української народної партії. Національних стягів було найменше.

Після майже двогодинного чекання й перевірок люди нарешті ввійшли на територію комплексу. Невдовзі почувся шум вертольотів — прилетів президент. Проходячи повз людей, Віктор Ющенко час від часу зупинявся із ними поговорити. Декому тис і цілував руки.

Президент не виступав. Лише поклав квіти до пам"ятника героям Крут, перерізав стрічку новозбудованого музею й у супроводі телекамер зник у дверях першого із вагонів. Обійшовши всі сім, глава держави ще деякий час поспілкувався зі своїм оточенням і попрямував до гелікоптерів. Проводжали його поодинокі вигуки із натовпу: "Ющенко! Ющенко!"

Зараз ви читаєте новину «Президент відкрив музей героїв Крут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути