Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 19:21

Президент допоміг Литвиненкам облаштували квартиру

Минулого четверга президент Віктор Ющенко, 53 роки, приїхав у село Щербані Полтавського району. Біля новозбудованої дев"ятиповерхівки на нього чекають люди. Охоронці перевіряють їхні сумки.

Ющенко виходить із "мерседеса" у довгому чорному пальто. Вітається з людьми й цілується з єпископом Полтавським і Кременчуцьким УПЦ Київського патріархату Федором. З інших авто виходять губернатор Валерій Асадчев та керівники "Київміськбуду".

— На Полтавщині вже звели п"ять будинків, — розповідає керівник "Київміськбуду" Петро Шилюк, 58 років. — Цей збудували за півтора року. У ньому вбудований паркінг і дахова котельня.

Гості заходять у перший під"їзд і піднімаються на третій поверх. Журналістів туди пускають лише через півгодини після від"їзду президента. На столі у двокімнатній квартирі акушерів-гінекологів із Полтави Олександра й Людмили Литвиненків у мисках лежать фрукти й солодощі.

— Лише шампанського трішки пригубив. Порадив, щоб у нас було не менше п"яти діток. Я побідкалася, що важко буде. А він: "У мене знаєш скільки? Головне, щоб холодильник був забитий", — розповідає 28-річна Людмила. — Запитав, чи паркетом покриватимемо підлогу. Хотіла, було, прохопитися про лінолеум. У нас, лікарів, по 700 гривень зарплати. Так чоловік смикнув за руку — згодилася.

Людмила показує книжку "Закон Божий", яку подарував єпископ. У ньому автограф Ющенка зі словами: "Хай Бог благословить Вашу родину!"

— Єпископ попросив президента підписати її. Так у того не було ручки. Міністри почали ритися по кишенях. В одного чомусь не писала, — згадує Людмила Литвиненко.

27-річний Олександр показує підпис президента у "Хроніці помаранчевої революції".

— Хотів купити книгу під авторством президента. Кучмівських багато, а от Ющенка не знайшов, — пояснює господар.

На кухні у Литвиненків стоїть президентський подарунок — двокамерний холодильник "Самсунґ". На столі — мікрохвильова піч, поряд — столик зі стільчиком для дитини від облдержадміністрації, у кімнаті — домашній кінотеатр і пральна машина від будівельників. Усе це привезли вранці перед приїздом президента.

— Зайшли й очам своїм не могли повірити. Раніше були голі стіни, — задоволено усміхається Людмила.

Зараз ви читаєте новину «Президент допоміг Литвиненкам облаштували квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути