Ексклюзиви
середа, 28 січня 2009 17:01

Прем"єр щочетверга викликатиме губернаторів у Київ

Автор: фото: Андрій Єловіков
  Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вітається з одним із телеоператорів перед учорашнім засіданням уряду. Поруч стоять її прес-секретар Марина Сорока та міністр Кабміну Петро Крупко
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко вітається з одним із телеоператорів перед учорашнім засіданням уряду. Поруч стоять її прес-секретар Марина Сорока та міністр Кабміну Петро Крупко

На вчорашнє засідання уряду міністри почали сходитися за кілька хвилин до початку. У коридорі скупчуються журналісти — чекають міністра фінансів Віктора Пинзеника. Напередодні в Інтернеті опублікували доповідну записку до уряду нібито від його імені. У ній ідеться про критичний стан української економіки. Але міністр на засідання не приходить. Його прес-служба поширює заяву, в якій називає опубліковані документи "провокацією".

— Пинзеник знаходиться на лікарняному, — пояснює перший віце-прем"єр Олександр Турчинов, 44 роки. — Наскільки я знаю, то він був здивований цією провокацією із доповідною.

Перед початком засідання в кінці зали стоїть новопризначений голова Держкомітету з питань регуляторної політики й підприємництва Олександра Кужель, 55 років. Розмовляє із заступником генпрокурора Тетяною Корняковою.

— Банки вдвічі підвищують відсотки по гривневих кредитах. На яких підставах? — обурюється Кужель. — Треба проводити рекапіталізацію банків — так скрізь у світі роблять. А то за борги в людей відбирають і квартири, і машини.

До зали заходить 48-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко. Урядовці швидко розсідаються.

Банки вдвічі підвищують відсотки по гривневих кредитах

— У зв"язку зі світовою економічною кризою загострилися проблеми в окремих галузях і підприємствах, — говорить Тимошенко. — Тому разом із профспілками ми обговорюватимемо, як пом"якшити удар кризи.

Прем"єр додає, що Мінпраці відкрило гарячу телефонну лінію для людей, які невчасно отримують зарплати й пенсії.

Також каже, що на засіданні розглядатимуть питання про зниження зборів із власників авто. На цьому наполягають громадські організації. Хоча цей транспортний податок ввели місяць тому.

— Щочетверга ми проводитимемо спеціальне засідання уряду, на якому будемо заслуховувати керівників облдержадміністрацій по інвестиційних проектах, — повідомляє Тимошенко міністрам. — Ми присвячуватимемо кілька годин, щоб відкрити шлях цим проектам. Особливо тим, що пов"язані з енергозбереженням, реформою житлово-комунального господарства, розбудовою інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр щочетверга викликатиме губернаторів у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути