четвер, 10 травня 2007 19:38

Поживанов називає Тарасюка "завіслівим Наполєончиком"

Народний депутат від блоку "Наша Україна" Михайло Поживанов, 47 років, піде на дострокові вибори до Верховної Ради у списку Блоку Юлії Тимошенко. Він перейшов до БЮТу після виходу з Народного руху минулого місяця. Однією з причин став його конфлікт із лідером НРУ Борисом Тарасюком. Останній нібито побоювався, що Поживанов хоче посісти його місце.


То ви остаточно порвали з "рухівцями"?

— У них були намагання мене виключити, але не вийшло. На з"їзді я подав заяву і сам вийшов. А персонально з членами Руху я підтримую зв"язки.

Чому ви пішли в БЮТ, а не в "Нашу Україну"?

— Мені здається, що БЮТ послідовніша політична сила. Не було оцих вагань-шатань, притаманних "Нашій Україні", в якій зібралися люди з діаметрально протилежними і моральними, і політичними поглядами. Взяти хоча б промисловців і підприємців Кінаха.

Коли ви були в Народному русі, то виступали проти жорсткої політики Бориса Тарасюка...

— Так... Ну, не така жорстка була позиція, — швидко виправляється Поживанов.— Вона була скоріше непослідовною. У липні-серпні минулого року Тарасюк виступав за широку коаліцію. Потім переходить в жорстку опозицію і виступає за співробітництво з БЮТом. У січні цього року вже відходить від цього й говорить про об"єднання з Українською народною партією. Потім створює "Українську правицю", з якою хоче потрапити до "Нашої України". Для нього головне — якась посада або місце в парламенті. У Тарасюка не ті риси, які притаманні Юлії Володимирівні. Їх навіть не можна порівнювати. Він — дрібний, завіслівий Наполєончик.

А якщо "Українська правиця" все ж піде на вибори окремо...

— ...То насправді це буде виконання певного плану Партії регіонів з боротьби, насамперед, з блоком Юлії Тимошенко.

Якби в Народному русі не було Бориса Тарасюка, ви б повернулися?

— Цілком можливо, — замислюється на кілька секунд Поживанов. — Свою заяву про вихід я подав тільки після того, як Тарасюка переобрали головою партії. Доти були сподівання, що цього не станеться, — Поживанов зітхає. — Тому я там залишатися більше не міг.

Зараз ви читаєте новину «Поживанов називає Тарасюка "завіслівим Наполєончиком"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути