понеділок, 28 січня 2008 16:55

Політичні опоненти написали спільний законопроект

Троє депутатів із Партії регіонів, БЮТу та блоку "Наша Україна — Народна самооборона" розробили законопроект про реформу правоохоронної системи. Учора вони розповіли про нього на прес-конференції.

Першим приїжджає "регіонал" 46-річний Василь Грицак. Піднімається на другий поверх і бачить, що решта двоє — "бютівець" Святослав Олійник, 32 роки, та "нашоукраїнець" Віктор Шемчук , 37 років, ще не прийшли.

— Славка, ты где? — дзвонить Олійнику. — Я жду тебя в коридоре.

За кілька хвилин заходить Олійник. Біля входу старанно витирає ноги. Грицак із другого поверху кличе його. Спускається. Розповідає, що Шемчук за півгодини до прес-конференції подзвонив і сказав, що кудись відлітає.

За кілька хвилин вони заходять до зали. Першим виступає Олійник. Розповідає, що в законопроекті передбачено способи щодо боротьби із крадіжками бюджетних коштів і корупцією.

— Це зведений аналіз програмних засад усіх партій, — каже "нашоукраїнець". — Пропонуємо, щоб правоохоронці звітували перед населенням. Наприклад, перед обласними радами про розкриття злочинів.

— По "фосфорній" трагедії — немає результатів, по техногенних катастрофах — люди теж нічого не знають, — додає Олійник. — Тому суспільство все це сприймає нормально.

"Бютівець" та "регіонал" пропонують також надати пресі доступ до матеріалів частини кримінальних справ. Так вони зможуть проводити журналістські розслідування.

Олійник додає, що їхній законопроект уже бачили і в Генпрокуратурі, і в Міністерстві внутрішніх справ. Переконує, що там його схвалюють.

— Сподіваємося, що у Верховній Раді його теж підтримають, — каже Грицак. — Адже по таких неполітичних питаннях ми можемо отримати і 420 голосів.

Після прес-конференції виходять на вулицю. Разом сідають у БМВ Василя Грицака і від"їжджають.

Зараз ви читаєте новину «Політичні опоненти написали спільний законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути