пʼятниця, 12 січня 2018 00:45

"Поговорили з Гелетеєм, знайшли гарну артилерійську частину"

— У звичайному супермаркеті чи крамниці продукцію "Рошен" уже не купиш. Вона є тільки в фірмових магазинах. Змінилася тактика продажу. Вони тепер орієнтовані більше на дитяче сприйняття, — говорить про бізнес Петра Порошенка представник президента у Верховній Раді, дружина генпрокурора 51-річна Ірина Луценко.

Інтерв'ю з нею вийшло на сайті Цензор.нет 10 січня. Подаємо те, чого дружина генпрокурора раніше не розповідала публічно.

— У 18 років у нього виявили рак щитовидної залози, — каже про старшого сина нині 28-річного Олександра. — Зробили операцію, видалили щитовидку. Три роки опромінювали його. Була підозра, що метастази можуть піти у легені. Але за допомогою гарного лікування обійшлося.

Сашу звинуватили в тому, що він пив, хоча не було цього. Його страшно рвало (2009 року в аеропорту німецького міста Франкфурт-на-Майні поліцейські затримали тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка зі старшим сином Олександром. Їх зняли з літака через неадекватну поведінку. Так писали тамтешні ЗМІ. — ГПУ). Посаджена опроміненням печінка — все було дуже серйозно. Ті звинувачення про алкоголь були особливо образливі, бо він тільки-но вийшов із двотижневого курсу опромінювання. Не міг їсти, дуже рвав, у нього паморочилася голова.

З початком війни син захотів піти в армію. Поговорили з Валерієм Гелетеєм (міністр оборони з липня по жовтень 2014-го. — ГПУ), знайшли гарну артилерійську частину в Одесі. Чоловік відвіз його туди. Два місяці Саша там навчався. Потім забрали під Волноваху, ще через місяць — перевели у Піски. І три місяці вони підтримували кіборгів у Донецькому аеропорту. Саша міг і добровольцем не йти, і взагалі мобілізованим не бути. В нього немає щитовидки, до того ж він — на штучних гормонах. Якщо шість діб не приймаєш їх, то починаєш набрякати. На 10-ту добу не встаєш із ліжка, на 13-ту — вмираєш. І це — на все життя. За всіма показниками він мав бути інвалідом другої групи. Але Саша заборонив робити цей статус. Сказав: "Я повноцінний чоловік". Займається спортом, дуже працездатний.

Я багато шию. На вулиці Боженка у Києві є великий склад тканин. Чула, говорять про мої сережки. Але це — звичайна біжутерія. У мене є дві подарованих свого часу сумки, які задекларувала. Просто я вмію одягнутися. Але не обов'язково в дорогі марки, — каже Ірина Степанівна. Торік ЗМІ показували фото, на яких вона тримає сумку французького бренду "Діор" за 80 тис. грн і носить сережки за 162 тис. грн.

— У мене зараз до 14 тисяч гривень зарплата нардепа і 17 тисяч — це кошти на ведення депутатської діяльності. Жодної копійки від Адміністрації президента не отримую.

Петро Порошенко дуже багато вимагає від своїх підлеглих. Починає робочий день години з десятої. До 24-ї працюємо ми, бо він їде близько другої ночі додому.

Ірина Луценко на позачергових виборах 2014 року пройшла до парламенту 70-ю в списку "Блоку Петра Порошенка".

Є заступником голови фракції БПП. У квітні 2017-го стала представником президента у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «"Поговорили з Гелетеєм, знайшли гарну артилерійську частину"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути