вівторок, 24 липня 2007 18:31

Почнуть завозити папір для бюлетенів

До кінця тижня Центральна виборча комісія має отримати зі Швеції першу партію паперу, з якого будуть виготовлені бюлетені для позачергових парламентських виборів. Прибуде 50 тонн. Усього ж завезуть близько 500 тонн.

Вартість бюлетенів оцінюється в 1,5 млн євро. Якщо вибори не відбудуться, то Україна ці гроші втратить — адже папір виготовляється в строго визначеному обсязі й не може використовуватися в іншій країні. Його також не можна буде використати на наступних виборах.

— На минулих виборах ми замовляли папір із Шотландії, — розповідає колишній голова ЦВК Ярослав Давидович, 59 років. — Тоді на папері були водяні знаки — це найвищий ступінь захисту.

Він додає, що підробити бюлетені практично неможливо. Бо папір ексклюзивний і виготовлений у точно відповідній до замовлення кількості.

— Але сьогодні й долари підробляють, — жартує Давидович. — Та папір для бюлетенів підробити надто складно. Сумніваюся, що хтось на це піде.

Каже, що на минулі парламентські вибори було замовлено близько 600 тонн паперу. А от скільки це коштувало — не пам"ятає.

Зараз ви читаєте новину «Почнуть завозити папір для бюлетенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути