пʼятниця, 04 липня 2008 16:48

Платіні попросив у Ющенка кілька "маленьких гарантій"

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Президент УЄФА Мішель Платіні та глава України Віктор Ющенко минулого четверга у Києві говорили про підготовку до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року
Президент УЄФА Мішель Платіні та глава України Віктор Ющенко минулого четверга у Києві говорили про підготовку до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року

Президент УЄФА 53-річний Мішель Платіні приїздив до Києва у четвер. Перед цим чиновник відвідав Польщу, яка готується приймати фінальну частину чемпіонату з футболу Євро 2012 разом із Україною. Там він зауважив, що прогрес у підготовці мав би бути більшим.

Уранці в Борисполі главу УЄФА зустрів президент Федерації футболу Ігор Суркіс. Платіні зупинився в п"ятизірковому готелі "Хаятт" — напроти собору святої Софії. Його номер коштує 5 тис. євро. Обідав візитер в одному з найдорожчих столичних ресторанів французької кухні "Анабель".

За кілька годин після приїзду Планіті зустрівся з 47-річною прем"єркою Юлією Тимошенко. Перед візитом президента УЄФА в європейських газетах припускали, що через поганий стан підготовки до Євро-2012 право на його проведення передадуть іншим країнам.

— Наша команда вдячна вам за те, що Україні випала така честь, і за те, що ви таку честь надали, — каже Тимошенко Платіні. — Ми зробимо все, навіть неможливе, щоб Україна виглядала гарним партнером.

Говорить, що разом зі своїм польським колегою Дональдом Туском працює над реалізацією проектів із проведення Євро-2012. Запевняє, що представники УЄФА щоразу бачитимуть лише прогрес у підготовці до чемпіонату.

Глава уряду каже, що вже звернулася до парламенту з проханням невідкладно розглянути всі пов"язані з Євро-2012 законопроекти.

Платіні був не такий оптимістичний.

Ми зробимо все, навіть неможливе

— Підготовка до чемпіонату — непросте і нелегке завдання, — зітхає він.

Від президента Віктора Ющенка, 54 роки, глава УЄФА також почув обіцянки гідно провести європейську першість.

— Україна високо цінує рішення УЄФА провести фінальну частину чемпіонату Європи з футболу, — каже президент. — Підстав сумніватися у гідному проведенні Євро-2012 немає. Ми вас не підведемо.

Додає, що значних успіхів досягнуто у взаємодії з польською стороною. Також удалося зрушити з місця одне з найскладніших питань — розпочати реконструкцію "Олімпійського".

— Ми вам довіряємо, — відповідає Платіні. — Нам потрібні кілька маленьких гарантій, і все буде добре.

Каже, що у вересні у французькому місті Бордо виконком УЄФА оприлюднить висновки щодо стану підготовки України та Польщі до Євро-2012.

Програма перебування Платіні у Києві не передбачала відвідання стадіону "Олімпійський", де заплановано провести фінальний матч чемпіонату. Напередодні там почали руйнувати недобудований торгово-розважальний центр "Троїцький" — він загороджує призначене для евакуації вболівальників місце.

Зараз ви читаєте новину «Платіні попросив у Ющенка кілька "маленьких гарантій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути