четвер, 20 листопада 2008 16:51

Перейменували вулиці Ющенка й Тимошенко

Із 2-ГО по 15 листопада в постраждалих районах на Івано-Франківщині люди, оселі яких постраждали від липневої повені, заселялися у новозведені будинки. Перші новосели були в селі Петрилів Тлумацького району. Нові хати отримали вісім родин. А свою вулицю вони назвали на честь президента Віктора Ющенка.

— Хотіли віддячити президентові, — пояснює місцевий житель Василь Григоришин, 76 років. — Писали заяви до сільради, а на сесії прийняли рішення. У районі не заперечували.

Проти виступив президент. Направив до села звернення: "Практика давати вулицям імена діючих посадовців і політиків походить із тоталітарних часів і нині є неприйнятною". Запропонував перейменувати її на "Злуки" — на честь 90-річчя проголошення Акту Злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки.

Селяни прийняли пропозицію Ющенка й назву вулиці змінили. А в селі Прутівка Снятинського району вулицю із дев"яти будинків спочатку назвали на честь прем"єра Юлії Тимошенко. Однак невдовзі теж перейменували — на Київську.

Зараз ви читаєте новину «Перейменували вулиці Ющенка й Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути