середа, 11 квітня 2012 05:45

"Перед виборами надрукують і 30, і 50 мільярдів"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Народні депутати у сесійній залі Верховної Ради розглядають поправки до нового Кримінального процесуального кодексу. 10 квітня
Народні депутати у сесійній залі Верховної Ради розглядають поправки до нового Кримінального процесуального кодексу. 10 квітня

Уряд пропонує збільшити цьогорічний бюджет на 33,35 млрд грн. Із цих грошей підвищуватимуть пенсії, зарплати та віддаватимуть знецінені вклади Ощадбанку. Правки до закону "Про держбюджет" уряд виніс на розгляд парламенту в понеділок.

— Це все передвиборча пропаганда Партії регіонів, — каже у вівторок у кулуарах Верховної Ради "бютівець" 46-річний Андрій Павловський. — Вони два роки звужували права людей — підняли пенсійний вік, обмежили пільги 16 категоріям громадян. А тепер згадали, що є й інші люди, окрім тих, що живуть у "Межигір'ї". У цьому законопроекті вони не пишуть джерела, звідки візьмуть гроші. Значить, Янукович підніме телефонну трубку, подзвонить главі Нацбанку Арбузову та дасть команду: "Включай верстат, друкуй гроші". Перед виборами надрукують і 30, і 50 мільярдів. Це будуть пусті папірці, щоб разово роздати по 100 гривень.

Повз проходить комуністка Катерина Самойлик, 60 років.

— Андрюша, сыночек мой, — звертається до Андрія Павловського. — Что же ты болтаешь?

Обидва сміються та обійнявшись заходять до зали. Там "бютівці" натягнули над частиною своїх місць плакат із написом "Янукович — замовник. Кілери: Пшонка й Кузьмін!".

— Тимошенко звинувачують у вбивстві Євгена Щербаня, — говорить із трибуни віце-спікер "бютівець" 47-річний Микола Томенко.— Але ми наполягаємо на створенні тимчасової слідчої комісії, яка розслідуватиме обставини цих смертей і масових убивств бізнесменів на Донеччині у 1990-х. Хотілося б подивитися, у чиїх руках тепер власність померлих. Раніше для влади головним було гасло "Хороший опозиціонер — заарештований опозиціонер". А тепер для радикалів від влади — "Хороший опозиціонер — мертвий опозиціонер".

Під оплески однопартійців Микола Томенко сідає на місце.

— Слава Україні! — кричать "бютівці". — Банду геть!

Володимир Литвин зітхає та кілька разів тихо стукає долонею по столу.

Переходять до розгляду у другому читанні президентського проекту Кримінального процесуального кодексу. До нього внесли майже чотири тисячі поправок.

— Поправки корректируют сомнительные моменты кодекса, — виходить на брифінг лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, 57 років. — Это огромный документ, очень прогрессивный. Он открывает новую эру отношений между человеком и государством. Если успеем принять его сегодня, будет хорошо. Если в 11 вечера почувствуем, что дальнейшая работа будет неконструктивной, тогда продолжим завтра.

Зараз ви читаєте новину «"Перед виборами надрукують і 30, і 50 мільярдів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути