четвер, 06 вересня 2007 17:09

Партія регіонів ініціює референдум щодо мови та НАТО

Керівник виборчого штабу Партії регіонів Борис Колесніков, 44 роки, та його соратниця Ганна Герман, 48 років, позавчора дали пресконференцію. Вона відбулася в приміщенні столичного кінотеатру "Зоряний".

Ще за півгодини до початку Герман підходить до столу. Стукає рукою по мікрофону. Щось розглядає та йде. Через кілька хвилин підходить якийсь чоловік.

— Раз, два, три, — перевіряє мікрофон, по якому стукала Герман.

Рівно об одинадцятій "регіонали" розпочинають брифінг. Колесніков у класичному чорному костюмі, а Герман у сірому піджаку, спідниці та прозорій блузці, крізь яку видно бюстгальтер.

Герман у сірому піджаку, спідниці та прозорій блузці, крізь яку видно бюстгальтер

Вона каже, що Партія регіонів пропонує всім учасникам дострокових виборів підписати так званий Кодекс честі. Апаратура спотворює деякі слова "регіоналки".

— Та зробіть щось із тим мікрофоном! — озирається вбік. — Ми відмовилися від чорного піару, щоб вибори були чесними. Основними принципами Кодексу честі є: не обзивати свого партнера, не використовувати якихось неперевірених фактів, не обманювати виборців.

Далі передає слово Колеснікову. Той повідомляє, що Партія регіонів ініціює всенародний референдум.

— Первый вопрос звучит так: "Согласны ли вы, чтобы государственными языками в Украине были украинский и русский языки?", — розповідає Колесніков. — Второй: "Согласны ли вы, чтобы главы районных и областных государственных администраций избирались гражданами Украины прямым голосованием?". И третий: "Согласны ли вы, чтобы Украина была постоянно нейтральным государством, которое не участвует в военных блоках?".

Каже, що Партія регіонів планує зібрати 9 млн підписів. Підготовка референдуму, за словами Колеснікова, розпочинається з 6 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів ініціює референдум щодо мови та НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути