Ексклюзиви
вівторок, 29 липня 2008 16:36

Парламент засідатиме у четвер

Парламент засідатиме у четвер

Голова Верховної Ради 34-річний Арсеній Яценюк призначив позачергове засідання парламенту на четвер.  Заплановано ухвалити закон "Про оголошення окремих територій Вінницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей зонами надзвичайної екологічної ситуації" й виділити для постраждалих регіонів кошти.

— Незважаючи на те, що сесійна зала Верховної Ради перебуває в стані технічного ремонту й ведеться профілактика систем відеотрансляції, я зроблю все, щоб організаційно забезпечити проведення засідання, — каже спікер.

Водночас прес-служба Партії регіонів поширила заяву, в якій наголошує на неможливості проведення позачергового засідання Верховної Ради. Мовляв, не можна буде голосувати, адже система "Рада" демонтована. Ще один аргумент — багато нардепів нині за кордоном і не встигнуть повернутися у Київ до четверга.

— Якщо в деяких регіонах у нас надзвичайна ситуація, то не треба робити таку в парламенті, — каже про скликання позачергової сесії ВР політолог Вадим Карасьов, 52 роки. — Правильно кажуть "Регіони" й комуністи, що за рахунок біди Тимошенко саморекламується.

Він припускає, що метою прем"єрки є насамперед внесення змін до бюджету.

— Гроші на подолання наслідків лиха розкрадуть. Нехай спочатку вже виділені 200 мільйонів потратять із розумом, — зазначає політолог. — Треба ж оцінити збитки й знати, скільки виділяти. А не влаштовувати танці на кістках.

За деякою інформацією, Тимошенко записала рекламні телевізійні ролики. У них розповідатиме про те, як уряд допомагає постраждалим областям.

Зараз ви читаєте новину «Парламент засідатиме у четвер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути