Ексклюзиви
четвер, 19 червня 2008 19:22

Парламент у четвер не працював

Робочий день у Верховній Раді розпочався із двогодинної перерви. Питання щодо звільнення голови Фонду держмайна та програми приватизації до порядку денного не внесли.

Раніше депутати домовилися розглянути їх саме в четвер. У кулуарах подейкують, що в коаліції не вистачає голосів.

— Запрошую керівників фракцій на нараду, щоб з"ясувати, як будувати подальшу роботу, — каже 34-річний спікер Арсеній Яценюк на початку засідання. — Думаю, за півгодинки впораємося.

Однак спільне обговорення триває утричі довше. Коридором іде "регіонал" Ярослав Сухий, 57 років. Говорить, що ображається на Яценюка. Той напередодні назвав "свинством" те, що відбувається в парламенті.

— Я цілу ніч не спав. Шукав на жінці п"ятачок, — усміхається. — Але не знайшов.

"Нунсівець" Тарас Стецьків пропонує закрити сесію Верховної Ради до осені. Мовляв, це найкращий вихід із ситуації. Його підтримує "регіонал" Юрій Мірошниченко. Проти — фракція Блоку Литвина.

До зали заходить Яценюк. Стає біля трибуни, яку обступають кілька "бютівців". За його словами, на погоджувальній раді не дійшли згоди. Пропонує кілька виходів із ситуації:

— Або збільшення необхідної кількості голосів, щоб на табло висвічувалося "рішення прийнято". Друге — після рішення Конституційного суду буде або нова коаліція, або в старому форматі, або дострокові вибори.

"Регіонали" говорять, що БЮТ не має голосів для прийняття рішень. За останній сесійний тиждень Верховна Рада не ухвалила жодного закону. До депутатських канікул залишилося п"ять днів.

Зараз ви читаєте новину «Парламент у четвер не працював». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути