Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 17:52

Опозиція вимкнула в парламенті світло

Учора народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко і "Нашої України" вимкнули електропостачання у будинку Верховної Ради. Після цього заблокували вхід у кімнату, де розташовано електричний щит.

— Уперше наша фракція зробила таке в Київській міськраді понад місяць тому, і нам вдалося добитися свого, — розповідає заступник лідера фракції БЮТ Олександр Турчинов, 42 роки. — Тепер ми будемо тут стояти, доки законопроекти про зниження комунальних тарифів і підвищення заробітних плат і пенсій не внесуть на розгляд.

У сесійній залі парламенту працюють лише мікрофони на трибуні для виступів, у голови Верховної Ради та в його заступників. Але голосувати народні депутати не можуть.

За словами БЮТівців, вимкнення електроенергії планувалося у тому разі, якщо не допоможе блокування трибуни. Оскільки вчора "регіонали" чергували біля крісла голови Верховної Ради ще з шостої ранку, опозиціонери вирішили діяти негайно.

— Ми тут і ночувати будемо, якщо знадобиться, — сміється БЮТівець Андрій Шкіль, 43 роки.

"Антикризовики" погрожують, що позбавлять депутатських мандатів та притягнуть до кримінальної відповідальності тих, хто заважає парламенту працювати. Голова регламентного комітету Верховної Ради "регіонал" Василь Кисельов, 58 років, дістає журнал "Верховна Рада в обличчях" і по фото записує прізвища народних депутатів від БЮТу й "Нашої України".

— Блин, Андрей, — намагаючись проштовхнутися між депутатами, звертається до Андрія Шкіля депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва, 53 роки. — Заблокировали тут, понимаешь ли. Нормальным людям и в свой кабинет пройти нельзя.

Нардепи від Партії регіонів кажуть, що про ситуацію вже сповістили Генеральну прокуратуру.

— Там они уже решат, вызывать сюда группу следователей или нет. Но мы передали фамилии всех, кто затеял этот бардак! — говорить Кисельов, киваючи вказівним пальцем у бік блокуючих.

Тим часом у сесійній залі Верховної Ради заступник голови парламенту Адам Мартинюк, 56 років, пропонує депутатам голосувати руками. Ставить на голосування закон про ратифікацію протоколу щодо збереження біорізноманіття та ландшафтів Чорного моря до Конвенції про захист Чорного моря від забруднення.

— Хто не згідний, підніміть руку, — спокійно продовжує Мартинюк. У залі сидить близько ста двадцяти народних депутатів. Піднімає руку один. — Якщо зареєструвалися 431 народний депутат, а проти один, то рішення прийнято.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимкнула в парламенті світло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути