понеділок, 11 серпня 2008 18:40

Олександр Омельченко витратив на їжу 200 тисяч гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Колишній мер столиці Олександр Омельченко зі своєю 9-річною онукою Лізою. Вона народилася в той самий день, що й дідусь
Колишній мер столиці Олександр Омельченко зі своєю 9-річною онукою Лізою. Вона народилася в той самий день, що й дідусь

У суботу колишній столичний міський голова, депутат Верховної Ради Олександр Омельченко відсвяткував 70-річчя. Гостей запросив до ресторану "У чабана". Це за 17 км від Києва одеською трасою.

Замовили 12 шатрів, у кожному кілька столиків. Під яблунями грає квартет скрипалів. Спершу готувалися приймати 250 гостей, але вітати прийшло понад 300 осіб. Вишикувалася 30-метрова черга. Першими стоять колишні заступники ювіляра Валерій Борисов, Володимир Яловий і Станіслав Сташевський.

Позаду Омельченка лежить купа квітів, пакунків, ящиків та спортивна сумка. Поверх цього — картини та ікони. Посильний від Міністерства внутрішніх справ зачитує вітання від міністра Юрія Луценка. За квотою його "Народної самооборони" Омельченко став нардепом.

Одними з перших його привітали депутати Володимир Литвин та Адам Мартинюк. Надійшов лист-привітання від президента Віктора Ющенка. Олександр Омельченко привітав Леоніда Кучму, з яким вони святкують день народження 9 серпня.

— Він мене запрошував на свій день народження ще місяць тому. Але я сказав, що цього року буду сам святкувати, — розповідає "ГПУ" Олександр Омельченко, бере цигарку легких "Мальборо".

Каже, що в суботу прокинувся на 20 хв. пізніше звичайного — о 6.20. Хвалиться, що він — із родини довгожителів. Бабуся прожила 87 років, а мама — 93.

Серед запрошених не видно братів Кличків. Напередодні депутат Київради Віталій Кличко говорив, що його не запросили на свято.

— Ви запитайте у гостей, чи мають вони всі запрошення! Якщо людина захоче, вона сама прийде й привітає, — каже син ювіляра Олександр Омельченко, 40 років. — У Віталіка є багато причин для того, щоб не привітати. Якби він сюди приїхав, його пустили б. Це проблеми його виховання, завищена самооцінка.

Стретович дякує Омельченку за квартиру в центрі Києва

На півтори години запізнюється депутат Давид Жванія, 40 років. Дарує викарбувану сріблом шпагу та ікону Георгія Побідоносця.

— Два роки тому купив її в Єрусалимі. Нею ви всіх дістанете, — каже Омельченку. Той дає Жванії за шаблю жменю копійок.

О 18.00 гості сідають до столу. Їдять шашлики з риби і свинини, баранину на грилі, сири, червону ікру. П"ють італійське вино, французький коняк, шотландське віскі. Гостей розважає співак Іван Попович. Омельченко п"є червоне вино к"янті.

— Люблю віскі з льодом, але сьогодні вирішив почати з вина і вже закінчити віскі, — говорить Олександр Олександрович.

Першим тост каже Станіслав Сташевський. Потім нардеп Володимир Стретович дякує Омельченку, що свого часу допоміг отримати квартиру на вул. Шовковичній у центрі Києва. Заступник міністра охорони здоров"я Валерій Бідний співає іменинникові пісню "Рідна мати моя".

— Я працюю тут уже три роки, але такого розмаху ще не бачив, — говорить офіціант Валерій. — У нас часто відпочиває Юрій Луценко. Половина сьогоднішніх гостей — наші постійні клієнти.

Тільки їжа коштувала організаторам ювілею 200 тис. грн. Загалом святкування обійшлося у півмільйона.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Омельченко витратив на їжу 200 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути