Ексклюзиви
пʼятниця, 12 січня 2018 00:35

"Охендовський – на 100 відсотків свій для влади"

Автор: УНІАН
  Михайло Охендовський працює у Центральній виборчій комісії майже 14 років. Удруге туди потрапив за квотою Партії регіонів. Очолив комісію за президентства Віктора Януковича
Михайло Охендовський працює у Центральній виборчій комісії майже 14 років. Удруге туди потрапив за квотою Партії регіонів. Очолив комісію за президентства Віктора Януковича

– Інформую, що президент закінчив консультації з фракціями щодо нового складу Центральної виборчої комісії. І вже на цьому тижні внесе кандидатури членів ЦВК у парламент, – говорить народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" 55-річний Ігор Гринів 10 травня 2016-го.

Проте цього не сталося. У 13 з 15 членів ЦВК сплив термін повноважень. Оновити комісію має Верховна Рада за поданням президента. Той повинен врахувати пропозиції парламентських фракцій і груп.

У лютому виповниться 14 років роботи Михайла Охендовського в Центральній виборчій комісії. З липня 2013-го він очолює її. Фігурує в кримінальному провадженні щодо чорної бухгалтерії Партії регіонів. Охендовського підозрюють в отриманні понад 1,2 млн грн хабара. Справу розпочали позаторік.

– Те, що Охендовський досі керує Центрвиборчкомом – це політичний і моральний нонсенс. Продовження рішеннями Верховної Ради терміну роботи комісії ставить під сумнів легітим­ність усіх виборів, які донедавна провели і які ще будуть проводитись, – каже політолог 33-річний Петро Олещук.

– Протягом своєї кар'єри Охендовський пристосовувався до будь-яких умов і ситуацій. Ніколи не конфліктував із владою, завжди ухва­лював потрібні їй рішення. Він – на 100 відсотків свій. Допоки влада не зміниться, виконуватиме свої обов'язки.

– Охендовського звільнять із посади голови ЦВК. Але він залишиться в комісії і фактично представлятиме Адміністрацію президента – контролюватиме рівень фальсифікації на виборах 2019-го, – говорить політолог 64-річний Віктор Небоженко.

– Буде одним із заступників голови ЦВК і виконуватиме волю Порошенка. А формальним керівником призначать іншого, слабшого від Охендовського. З одного боку, президент піддається тиску суспільства і Заходу. З другого, прагне на всіх ключових посадах мати людей, якими можна маніпулювати.

Зараз ви читаєте новину «"Охендовський – на 100 відсотків свій для влади"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути