пʼятниця, 22 грудня 2017 05:45

"Не можна за гречку і макарони продавати майбутнє власних дітей"

Автор: Фото надане Аграрною партією України
  Віталій Скоцик: ”Сьогодні лише Аграрна партія України може реалізувати бажання селян жити гідно на своїй землі, з народною владою”
Віталій Скоцик: ”Сьогодні лише Аграрна партія України може реалізувати бажання селян жити гідно на своїй землі, з народною владою”

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик завітав із робочим візитом на Полтавщину.

Семенівський район на Полтавщині відвідав із робочим візитом лідер Аграрної партії України Віталій Скоцик. Найавторитетніша сила, яка відстоює інтереси селян, сьогодні бере участь у виборах до об'єднаних територіальних громад, щоб ділами вирішувати проблеми села. Віталій Скоцик висловив повну підтримку кандидату на посаду голови ОТГ Наталії Міхно.

— Такі відповідальні посади в Україні повинні обіймати лише люди, які і без влади багато зробили для громади. Саме такі справи — ознака спроможності лідера до змін на краще. І член Аграрної партії Наталія Міхно — яскраве тому підтвердження, — каже Віталій Скоцик.

Віталію Євстафійовичу, чому ви відвідали саме Семенівський район?

— Це планова поїздка регіонами за підсумками року. Щиро радий бути на полтавській землі — тут прекрасні люди, емоції у спілкуванні, бо не бажають селяни терпіти проблеми, прагнуть їх вирішення. Сьогодні лише Аграрна партія України може реалізувати бажання селян жити гідно на своїй землі, з народною владою. І Семенівський район — добрий тому приклад. Тут сильна організація нашої партії, мудрий лідер, гідні партійці. Маємо велике представництво у районній і сільських радах. І без порожніх балачок вирішуємо проблеми громад. Так наші соратники відстояли від закриття лікарню у селі Оболонь, захистили школу в Іванівці, борються за забезпечення питною водою у селах. Усі ці справи — гідне життя для людей. Ви ж не будете заперечувати, що без якісних освіти і медичних послуг село не виживе? І вирішувати, чи потрібні у селі школа чи лікарня, повинна громада, а не чиновники у високих кабінетах.

За нашими спостереженнями, велику підтримку у громаді має саме робота Аграрної партії.

— Підтримують за справи, а не за порожні обіцянки. До прикладу, люди довірили лідеру районної організації АПУ Володимиру Куцоволу представляти їхні інтереси в обласній раді. Серйозний показник. Далі, Наталія Міхно — людина, яка своєю роботою заслужила повагу громади. Саме за її безпосередньої ініціативи були реалізовані справи, про які ми говорили вище — захист шкіл, дитсадків, відстоювання права громади на якісну медицину, вирішення проблем питної води. Людина довела свою здатність розв'язувати важкі проблеми, її справи знає кожен мешканець — і люди довірили їй право висувати свою кандидатуру на посаду голови ОТГ. Зважене рішення.

Знаю Наталію давно — вона з глибоким корінням землеробів, усе життя прожила у оболонській громаді, наполеглива і принципова. Така не буде сидіти у кабінеті, бо звикла щодня працювати над проблемами людей. А навколо сильного лідера завжди збирається сильна команда. Депутати від АПУ до Оболонської ОТГ — місцеві жителі: медики, вчителі, робітники, службовці, які своєю роботою заслужили повагу громади.

Ви спілкувалися з людьми в оболонській громаді. Які проблеми сьогодні вони вважають найгострішими?

— Звичайно, питання землі. Зі свавіллям у цій галузі постійно борються наші однопартійці. Зокрема, нашими зусиллями повернуто пастівники і сінокоси тим громадам у Семенівському районі, де була до цього воля людей. Та є сільські голови, які проігнорували потреби селян і почали протидіяти нашим ініціативам. І тут хочу сказати, що така діяльність не додає їм авторитету. Люди не сліпі, і бачать далі слів і обіцянок на виборах.

До речі, питання виборів у Оболонській ОТГ громада теж розглядає дуже серйозно. Нарікають селяни на масовий підкуп виборців. Дрова, гречка, макарони, грошові подачки — великий спектр "товарів і послуг", за словами людей, пропонують наші опоненти. І є виборці, які потрапили на гачок. Та ми переконані: у громаді досить розумних людей, які не торгуватимуть принципами. Не можна за гречку і макарони продавати майбутнє власних дітей. Бо які цілі у політиків, які не жили у громаді і при цьому витрачають великі кошти на продовольчі набори? Компенсувати з прибутком свої витрати на вибори. І щоб селянам не залишитись без землі, потрібно голосувати не шлунком, а розумом. Думайте, хто зможе вирішити ваші проблеми — сильний лідер, яка все життя прожила у селі і знає його проблеми, чи представники чужих інтересів, які за гроші хочуть отримати владу.

Зараз ви читаєте новину «"Не можна за гречку і макарони продавати майбутнє власних дітей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути