Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 06:15

"Не варто давати Тігіпку шанс утекти у відставку"

Автор: фото: Тарас Подолян
  Народний депутат-”нунсівець” Володимир Стретович (на передньому плані) читає газету під час засідання Верховної Ради 19 квітня
Народний депутат-”нунсівець” Володимир Стретович (на передньому плані) читає газету під час засідання Верховної Ради 19 квітня

У вівторок зранку сесійною залою Верховної Ради прогулюються вчительки з міста Васильків на Київщині. Приїхали на екскурсію. Дивляться, як нардепи вставляють картки для голосування за себе та своїх сусідів.

— Це жахливо! — каже вчителька 38-річна Наталія Мартиновець. — Ми дітей дисципліні вчимо. Як це робити, коли вони на таких депутатів дивляться?

Спікер Володимир Литвин оголошує хвилину мовчання за "регіоналом" Миколою Лісіним. Він розбився в автомобільній аварії в ніч на неділю. На його місці лежать дві червоні гвоздики. У кулуарах стоїть портрет із чорною стрічкою.

На трибуну підіймається лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко, 50 років. Вимагає звільнити віце-прем'єра Сергія Тігіпка:

— Він завалив усе, від Податкового кодексу до пенсійної реформи. Партії регіонів доведеться розсьорбувати наслідки роботи Тігіпка. Не варто давати йому шанс утекти у відставку, відчувши запах смаженого. Потім чутимемо казки, який він білий та пухнастий, але щось йому заважало. Ніби відомому танцівникові, якого збили на зльоті.

Литвин оголошує перерву. Депутати з більшості йдуть до клубу Кабміну, де організували прощання з Лісіним. Беруть у помічників букети червоних троянд.

— Прочитал недавно, что Кеннеди говорил: "Гордость страны — это наука и спорт", — звертається дорогою "регіонал" 62-річний Юрій Колоцей до глави Держслужби молоді та спорту Равіля Сафіулліна.

— Я бы добавил, что еще ядерные боеголовки и олимпийские медали, — замість Сафіулліна відповідає "регіонал" 36-річний Ельбрус Тедеєв.

За кілька хвилин стають у чергу, щоб зайти всередину клубу Кабміну. Журналістів туди не пускають. Кожен з депутатів перебуває там 5 хв. Більшість відразу повертаються у Раду. Деякі чекають президента Віктора Януковича. Той приїжджає о 12.40 в одному "мерседесі" з прем'єром Миколою Азаровим. Після їх від'їзду виносять закриту труну. Везуть небіжчика на відспівування до Києво-Печерської лаври.

Поховали Лісіна на центральній алеї Байкового кладовища.

Зараз ви читаєте новину «"Не варто давати Тігіпку шанс утекти у відставку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути