Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 17:57

"Не було сенсу наближати Луценка до президента"

  Юрій Костенко: ”Якщо між Юлією Тимошенко та Віктором Ющенком триватиме війна, на виборах жоден не переможе”
Юрій Костенко: ”Якщо між Юлією Тимошенко та Віктором Ющенком триватиме війна, на виборах жоден не переможе”

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко в одному з інтерв"ю кілька днів тому заявила, що не підтримуватиме Віктора Ющенка на наступних президентських виборах. Ця заява стала першою публічною.

— У ситуації, яка складається у стосунках між президентом і прем"єр-міністром, ніхто з них не виграє вибори. Переможе третій, — каже лідер Української народної партії Юрій Костенко, 56 років.

Віктор Янукович?

— За рейтингами важко судити. Ви ж бачите, як усе швидко змінюється — візьміть хоча б київські вибори. Якщо ми, маючи зараз першу в Україні демократичну більшість у парламенті, демократичний уряд і демократичного президента, не здатні будемо забезпечити людям покращення життя в кожній родині — про які можна говорити перспективи на президентських виборах для Юлії Тимошенко чи Віктора Ющенка? Їх не буде. Виборці розчаруються в нашій здатності вирішити їхні проблеми.

Чи зможуть Юлія Тимошенко та Віктор Ющенко примиритися?

— Це питання до них. Перший дзвіночок попередження обоє отримали на київських виборах. І президентська партія, і Блок Юлії Тимошенко втратили суттєву підтримку.

Чи можна заяву прем"єрки розцінювати як сигнал — мовляв, час визначатися, бути з нею чи із президентом?

— Ці заяви нічого не варті. Люди зараз мало цікавляться політикою. Вони реагують на те, хто їм більше грошей у кишеню засуне.

Чи почнуть політики активніше визначатися — хто за президента, хто за прем"єра?

— Це в українській політиці відбувається постійно. Мігрують туди, де більше влади, а відтак й особистих вигод. Такі політики разом із так званими політичними партіями ніколи не сповідували якоїсь ідеї чи принципів. Переходити можуть і в одному напрямку, і в іншому. Частина "Самооборони" справді може рухатися у сторону Тимошенко. Луценко про це заявляє відкрито. З іншого боку, із БЮТ можуть іти люди до Ющенка, якщо він демонструватиме більшу жорсткість чи активність.

Тобто критикою на адресу президента Юрій Луценко дав зрозуміти, що він підтримуватиме Тимошенко?

— Мені це було зрозуміло ще 2005 року. Не знаю, чому цього не бачив глава держави. Луценко ніколи не симпатизував правим, європейським позиціям, на яких стоїть президент. Тому наближати його до Віктора Ющенка не було сенсу.

Зараз ви читаєте новину «"Не було сенсу наближати Луценка до президента"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути