Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 17:24

"Нашу Україну" залишили ще шість прихильників Ющенка
7

За останній тиждень з партії ”Наша Україна” вийшли голова Секретаріату президента Віктор Балога та його заступник Роман Безсмертний
Також з партії ”Наша Україна” вийшли Оксана Білозір та Ігор Кріль
Василь Петьовка, Михайло Полянчич та Віктор Тополов

Увечері 19 лютого з партії "Народний союз "Наша Україна" вийшли шість її членів. Це заступник голови Секретаріату президента Роман Безсмертний та п"ятеро нардепів: Михайло Полянчич, Ігор Кріль, Віктор Тополов, Оксана Білозір та Василь Петьовка. За п"ять днів до цього з НСНУ вийшов голова секретаріату Віктор Балога.

Вони написали заяву, в якій пояснюють причини такого кроку. "Найголовніше: ми втратили переконаність, що на ключових позиціях у керівництві партії нині перебувають люди, віддані президенту, — йдеться в документі. — Нам нічого робити в компанії тих, хто змінив орієнтацію".

Уже кілька місяців у блоці НСНУ тривають внутрішні негаразди через те, що частина "нашоукраїнців" схиляються більше до Юлії Тимошенко, ніж до Віктора Ющенка. Мовляв, у прем"єрки вищий рейтинг і вона має високі шанси стати наступним президентом.

Ще з літа керівництво партії працює у двох різних офісах. Голова "Нашої України" В"ячеслав Кириленко з однодумцями залишився у старому приміщенні — на вул. Спаській. Цей будинок належить нардепу-"нашоукраїнцю" Олександрові Третьякову. А прихильники Віктора Балоги перебралися на вул. Ярославську — у нову дев"ятиповерхівку, що належить Віктору Тополову. Обидві команди мають різні інтернет-сайти. Старий контролює Балога, а Кириленко зробив собі новий. На останньому вчора зранку не було жодної згадки про вихід із партії шести осіб.

Василь Петьовка припускає, що буде створено нову партію. До неї увійдуть вірні президентові люди. Про це заговорили ще після виходу з НСНУ Віктора Балоги. Нібито пропонували приєднатися до неї нардепові-"нашоукраїнцю" 54-річному Анатолієві Матвієнку. Він очолює Українську республіканську партію "Собор". Анатолій Сергійович це заперечує:

— Зі мною ніхто не вів таких переговорів. А з "Нашої України" вийшли дійсно вірні президентові люди.

Частина "нашоукраїнців", які залишаються у партії, вимагають від цих п"яти нардепів скласти депутатські мандати. Руслан Князевич назвав їх вчинок ганьбою. А Роман Зварич припустив, що вони приєднаються до Партії регіонів. Та Тополов, Полянчич і Білозір запевняють, що з коаліції не виходитимуть.

Зараз ви читаєте новину «"Нашу Україну" залишили ще шість прихильників Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути