Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2007 16:25

"Наша Україна" затвердила виборчий список

Автор: фото: УНІАН
  Запорізький губернатор Євген Червоненко спілкується з нардепами від ”Нашої України” Лілією Григорович і Миколою Мартиненком
Запорізький губернатор Євген Червоненко спілкується з нардепами від ”Нашої України” Лілією Григорович і Миколою Мартиненком

Минулого понеділка відбулося друге засідання п"ятого з"їзду "Народного союзу "Наша Україна". Затвердили список кандидатів у народні депутати на майбутніх дострокових виборах і передвиборну програму НСНУ.

За годину до початку з"їзду біля Будинку культури КПІ починають збиратися "нашоукраїнці".

Біля бокового входу стоїть Параска Королюк. Її прийняли до партії на минулому засіданні з"їзду, але на нинішнє не пускають.

— На сонечку гріюся, — каже. Дивиться на всі боки й тихо додає: — Бандити не пускають мене на з"їзд, — показує на охоронців. — Сказали, що я не записалася й не маю пропуску. А звідки я знаю, де його брати?

Президентові Параска Королюк скаржитися не збирається.

У залі — партійна символіка. З"являється Юрій Єхануров, пильно вивчає присутніх. Заходить голова Запорізької облдержадміністрації Євген Червоненко. Тиснуть один одному руки, обіймаються. Єхануров поправляє на Червоненкові піджак.

Бандити не пускають мене на з"їзд

Із запізненням на 15 хв. приходить голова НСНУ В"ячеслав Кириленко, 38 років. Оголошує про відкриття чергового засідання з"їзду. Каже, що в залі зареєстровано 559 делегатів.

На сцені біля Кириленка — Юрій Єхануров та Ігор Кріль. Немає Віктора Балоги та Романа Безсмертного, які були в президії минулого разу.

Кириленко підходить до трибуни. Зала аплодує.

— Сьогодні, чітко дотримуючись календарного плану виборчого процесу, ми проводимо висунення кандидатів у народні депутати, — говорить нардеп.

До зали заходять "нашоукраїнці" Петро Порошенко та Микола Мартиненко. Сідають у першому ряду.

Кириленко каже, що не виключає об"єднання трьох політичних сил — "Нашої України", "Народної самооборони" та "Правиці" — в один блок.

— Значна частина документів, які потрібні для підписання угоди  у випадку перенесення нової дати позачергових парламентських виборів, готова, — каже про можливе блокування. — Буде пункт, який унеможливить створення у наступному парламенті будь-якої коаліції, окрім коаліції демократичних сил.

Потім повідомляє, що список кандидатів у народні депутати від НСНУ буде затверджено в алфавітному порядку. Майже всі присутні голосують "за", показуючи свої мандати. Лише Петро Порошенко тягне руку.

Порошенко та Мартиненко виходять із зали ще до завершення засідання. Воно триває менш ніж 2 години.

До Руслани приєднався Вакарчук

У затвердженому передвиборному списку "Нашої України" 450 осіб. Жоден нинішній нардеп із НСНУ не перебіг до політичних опонентів, отож усі вони знову кандидати.
Залишилася у списку співачка Руслана, з"явився лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Багато кандидатів у нардепи мають родинні зв"язки. Наприклад, в переліку є глава президентського секретаріату Віктор Балога та його брат Іван, брат президента Віктора Ющенка Петро і племінник Ярослав, нинішній міністр оборони Анатолій Гриценко та його син Олексій, "нашоукраїнець" Петро Порошенко та його батько Олексій. Є донька загиблого нардепа Юрія Оробця Олеся.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" затвердила виборчий список». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути