понеділок, 02 червня 2008 17:26

"Народна самооборона" відмовилася зустрічатися з президентом

Депутатська група "Народна самооборона" вимагає у президента відставки голови секретаріату Віктора Балоги та генпрокурора Олександра Медведька. Мовляв, вони переслідують активістів "Народної самооборони".

Перед кожним пленарним тижнем фракція НУ-НС зустрічається з президентом. Обговорюють розпорядок роботи у Верховній Раді. Цього разу перед зустріччю "самооборонці" оголошують свою заяву. Вона написана від руки на кількох аркушах з великого блокнота

— Дії Секретаріату президента призводять до посилення авторитарних тенденцій та узурпації влади окремими політичними авантюристами, — читає нардеп Олесь Доній, 38 років.

Додає, що у разі невиконання їхніх вимог, "Народна самооборона" може відмовитися від голосування у Верховній Раді. За його спиною стоїть із десяток депутатів. Вони розвертаються і йдуть від секретаріату.

Решта нардепів із фракції НУ-НС майже годину чекають там на зустріч із главою держави. Зрештою на вулицю виходить 50-річний Анатолій Гриценко.

— Президент та його команда не спроможні організувати порядок денний. Більше 50 депутатів сидять і чекають майже годину, а їм ніхто нічого не пояснює, — обурюється Гриценко. — Це — адміністративна імпотенція і зневага до народних депутатів. Мені є чим займатись, я пішов працювати.

Інші депутати виходять від президента за півтори години. Кажуть, що обговорювали зміни до бюджету і приведення до присяги суддів Конституційного суду. Запевняють, що Віктор Ющенко не відреагував на демарш "Народної самооборони". Лише пожалкував, що їх немає і пообіцяв зустрітися з ними окремо.

Зараз ви читаєте новину «"Народна самооборона" відмовилася зустрічатися з президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути