Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 06:25

Нардепові Яременку шукають заміну в комітеті

Верховна Рада не підтримала відкликання народного депутата від "Слуги народу" 48-річного Богдана Яременка з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

У жовтні сайт "Буквы" опублікував фото, на якому Яременко в сесійній залі переписувався з жінкою. Домовлявся з нею про інтим за гроші. Водночас тиснув кнопку для голосування. Тоді заявив, що так намагався спровокувати журналістів. Потім вибачився.

Фракції "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос" закликали Яременка піти з посади голови комітету. 1 листопада той опуб­лікував заяву про звільнення. Відтоді обов'язки не виконує.

Постанову про звільнення Яременка на розгляд внесли 5 грудня. Її підтримали 186 нардепів за необхідних 226. Місце Яременка мала зайняти "слуга народу" Єлизавета Ясько, 29 років. У фракції проводили внутрішнє опитування. Більшість підтримали Галину Михайлюк. Ясько посіла друге місце. Її серед трійки кандидатів рекомендував Офіс президента.

Цього тижня "Слуга народу" знову відбиратиме кандидатів на голову комітету з питань зовнішньої політики. Переможця пропонуватимуть призначити. Звільнити Яременка планують окремою постановою.

Зараз ви читаєте новину «Нардепові Яременку шукають заміну в комітеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути