вівторок, 10 липня 2018 00:25

Нардепи вперше ухвалили документ без голосів "Блоку Петра Порошенка"

Верховна Рада на вечірньому засіданні 5 липня ухвалила законопроект без участі фракції "Блоку Петра Порошенка". За документ про зміни публікації законів проголосували 240 нардепів.

Результати голосування викликали хвилю оплесків та вигуків у залі. Це вперше парламент VIII скликання підтримав законопроект без найбільшої фракції. Представників БПП у залі не було. Вони відмовилися брати участь у голосуваннях після того, як зранку Верховна Рада не підтримала звільнення старих членів Центральної виборчої комісії.

Коаліцію "Європейська Україна" створили 27 листопада 2014 року. До неї увійшли фракції БПП, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія та "Батьківщина". Згодом три останні оголосили себе опозиційними. У більшості залишилися 216 нардепів: 136 із БПП і 80 — із "Народного фронту".

— Це можна називати "великими торгами" або "примусом до домовленостей". Його застосували один проти одного "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт", — каже політолог 40-річний Віктор Таран.

— Спочатку депутати БПП демонстративно пішли із зали зі словами "Без нас ви нічого не приймете", чим підвищили ставки. Потім "Народний фронт" домовився з "Опозиційним блоком", "Самопоміччю" й "Батьківщиною" і показав, що ситуативно здатен результативно працювати без президентської фракції. Тому переговори, як навколо персонального складу ЦВК, так і щодо майбутнього її керівництва, тривають. Думаю, зрештою дійдуть згоди і цього тижня побачимо оновлений склад Центр­виборчкому.

Ці тактичні ігри не вплинуть на стратегічний союз між БПП та НФ. У ньому зацікавлені обидві фракції.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи вперше ухвалили документ без голосів "Блоку Петра Порошенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути