Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2018 00:41

Надія Савченко збирає 2,5 мільйона гривень

— Влада намагається вкласти у вуха і нам, і світовій спільноті, що є тільки два реальні кандидати на виборах президента 2019 року: він і вона. Якщо переможе Порошенко, сестра сидітиме чотири або дев'ять років. А якщо до влади прийде Тимошенко, то Надія може померти у СІЗО, — каже 35-річна Віра Савченко в інтерв'ю сайту "Главком".

Її сестра, народний депутат 37-річна Надія Савченко перебуває під арештом у слідчому ізоляторі Служби безпеки.

— У нас залишається два місяці, щоб зібрати гроші для реєстрації кандидатом у президенти. Аби балотуватися, необхідно 2,5 мільйона гривень, це близько 100 тисяч доларів, — говорить Віра. — Доки у людини немає вироку, вона може подавати свою кандидатуру.

Якщо говорити про душевний стан, то в Надії апатія. Також її турбує біль у коліні. Сьогодні передала їй наколінник. Наполягатиму на операції. Розрив хрестоподібної зв'язки — давня травма, з часів стрибків із парашутом. Під коліном накопичується рідина, її треба викачувати. Даються взнаки наслідки голодування: вимився кальцій. І полікувати зуби на волі Надія не встигла — було постійно багато роботи.

Сестра ознайомлюється зі справою — це 27 томів. Їй небагато лишилося. Це відбувається у кабінеті слідчого. Він не завжди є на робочому місці. До справи включені відео- та аудіозаписи. Прослуховувати їх можна теж тільки у слідчого.

Надію Савченко затримали 22 березня. Підозрюють у підготовці замаху на життя президента, членів уряду, народних депутатів і повалення конституційного ладу. Нібито була у змові з ватажками бойовиків ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко збирає 2,5 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути