вівторок, 19 березня 2019 00:10

Надія Савченко два тижні провела у Чернігівському слідчому ізоляторі

— Надія перебуває у Лук'янівському ізоляторі. У камері з жінкою. Там немає ніяких умов, тільки туалет, — говорить 35-річна Віра Савченко.

Її сестру народного депутата 37-річну Надію Савченко повернули з Чернігівського слідчого ізолятора в Київ. Там провела два тижні, її справу мав розглядати місцевий суд. Судді взяли самовідвід. Справу скерували у Солом'янський районний суд міста Києва. Доки триватиме процес, Надія перебуватиме у Лук'янівському СІЗО.

— Це "чорна" тюрма. Там живуть за своїми уявленнями, не працює статут, — про­довжує Віра. — До Надії ставляться з повагою, питають, за кого голосувати. Там у всіх є телефони, крім Наді. Всім дозволяють бачитися з рідними. А мені — доводиться вибивати дозволи. Нам із третьої спроби вдалося побачитися у слідчому кабінеті. Мама може спілкуватися тільки через скло.

В ізоляторі немає бібліотеки. Надія просила в начальства пропускати книжки. Але відповідальна людина зараз у відпустці, листів не приносять. Продукти передавати дозволяють. В'язні часто харчуються тільки з передач. Бо їжа з тюремної кухні викликає блювання. Знаю це зі слів людей, які там перебувають. Хоча Надія не скаржиться.

Минулого тижня судді із Солом'янського суду теж взяли самовідвід. Вони були зайняті, могли почати розглядати справу десь у травні. Тепер знову має бути розподілення і Надію можуть відправити далеко від Києва. Жоден суд не хоче братися за розгляд. Через вибори про сестру почали забувати.

Савченко затримали 22 березня торік. Підозрюють у підготовці замаху на життя президента, членів уряду, народних депутатів та повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «Надія Савченко два тижні провела у Чернігівському слідчому ізоляторі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути