середа, 15 жовтня 2008 18:39

На Раді підприємців хвалили уряд

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Міністр економіки Богдан Данилишин та народний депутат від БЮТ Наталія Королевська під час учорашнього засідання Ради підприємців при Кабміні
Міністр економіки Богдан Данилишин та народний депутат від БЮТ Наталія Королевська під час учорашнього засідання Ради підприємців при Кабміні

Учора перед стінами клубу Кабінету Міністрів припаркувався чорний "мерседес" елітного класу. Із нього вийшов міністр економіки Богдан Данилишин, 43 роки. Він приїхав на засідання Ради підприємців при Кабміні.

— Я свого депозиту в банку не знімав, — каже журналістам Данилишин про кризу на фінансовому ринку. — Уряд тримає в руках економічну ситуацію.

Рада підприємців при Кабміні запрацювала на початку липня. Учора мали говорити про співпрацю громадських організацій із урядом. Данилишин заходить до зали. Там кілька десятків представників громадських рад при органах виконавчої влади. Міністр сідає в президії.

У коридорі запрошеним роздають папки. В них звіт Ради за 100 днів діяльності та коментар голови Ради підприємців при Кабміні Оксани Продан про дострокові парламентські вибори. Мовляв, вони лише нашкодять бізнесу.

— Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко приділяє велику увагу питанню співробітництва з Радою підприємців, — починає свій виступ Данилишин. — Уже прийнято 38 економічних рішень на уряді, які підготовлені з вашою допомогою.

Я свого депозиту в банку не знімав

Розповідає, як уряд отримав від попередників "небачену інфляцію" — 16,5%. Мовляв, такого ще не було за останні роки. Міністр не говорить, що за останні дев"ять місяців інфляція в Україні — 16,1%.

Голова Держкомітету з питань підприємництва Костянтин Ващенко, 36 років, теж хвалить уряд:

— Кабінет Міністрів налаштований чути підприємців і бізнес. Більшість рішень, які ми обговорювали на форумах, зараз втілені в законах. Наприклад закони "Про дозвільну систему", "Про засади державного контролю".

Після цих слів телеоператори й журналісти починають виходити із зали. Підприємці усміхаються, але продовжують говорити. У цей час до зали заходить "бютівка" Наталія Королевська, 33 роки. Вона очолює парламентський комітет із підприємництва. Також офіційно є найбагатшою жінкою України. Її просять виступити.

— Сьогодні нашій країні не вистачає єдиного — діалогу між бізнесом та владою та й самим бізнесом, — каже російською.

Переходить на тему розпуску Верховної Ради. Переконує, що Блок Юлії Тимошенко виборів не боїться, бо має велику підтримку людей.

— Проблема в тому, що зараз треба рятувати не парламент, не Кабінет Міністрів, а сконцентрувати всі гілки влади для подолання кризи у країні. От нам кажуть, щоб приймали бюджет на наступний рік після виборів. Давайте і будемо єдиною країною в світі, яка увійде в 2009 рік без бюджету. Тому зараз говорити про вибори все одно, що влаштувати бійку на кораблі, який тоне, — каже Королевська.

Зараз ви читаєте новину «На Раді підприємців хвалили уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути