середа, 01 грудня 2010 07:45

На Майдані стоять два штаби і два харчоблоки

"Епідемії ніякої в нас немає. Я щовечора ходжу й дивлюся, щоб усі під носом натирали оксоліновою маззю для профілактики", — каже лікар-хірург 53-річний Анатолій з Київської обласної лікарні.

Він понад тиждень працює в медпункті наметового містечка підприємців на майдані Незалежності. Вони мітингують проти прийняття Податкового кодексу.

Відстібає блискавку на невеликому темно-зеленому наметі й запрошує всередину. Ставить на пластиковий стіл пакет з мандаринами.

— Жіночка якась передала. Каже, хай люди хоч якісь вітаміни їдять. Сподіваюся, "эти мандаринки не наколеные", — сміється.

У вівторок зранку на Майдані порожньо — жодного мітингувальника. Сцена накрита целофановою плівкою. В огородженому наметовому містечку — півсотні людей.

— Живе тут більше як сотня людей. Щодня хтось їде додому, інші приїжджають. Наприклад, вчора ввечері приїхали 15 підприємців з Луганська. Ми їх розмістили. Доки і спальників, і всього вистачає, — розповідає харків'янин 28-річний Сергій Фесун, один з активістів акції.

Жителі наметового містечка кажуть, що в їхніх лавах розкол.

— Навіть два різні штаби стоять. І два окремі харчоблоки, — говорить підприємець Андрій. — Одні вимагають лише вето Податкового кодексу. Другі хочуть і відставки уряду з парламентом. Але це більше наші організатори не можуть поділитися. Де одна булава, там два гетьмани. Між людьми такого немає.

О 13.00 до намету-кухні вбігає один з активістів з мобільним у руках.

— Янукович ветував кодекс, — кричить.

— Ми вже чули. Поздоровляємо! — відповідають йому мітингувальники, які п'ють усередині чай. — Рано радіти. Рада може подолати вето, тому будем стояти далі.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані стоять два штаби і два харчоблоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути