Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2018 05:05

"Ми забезпечимо такі економічні умови та безпеку, що 20 мільйонів діаспори приїдуть назад"

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ ПАРТІЇ УКРОП
  Кандидат у президенти від ­УКРОПу Олександр Шевченко: ”Наші праймеріз були тривалі, демократичні, сучасні, які визнає весь світ. Ця боротьба була за те, щоб український народ врешті-решт почав жити на своїй землі ­заможно”
Кандидат у президенти від ­УКРОПу Олександр Шевченко: ”Наші праймеріз були тривалі, демократичні, сучасні, які визнає весь світ. Ця боротьба була за те, щоб український народ врешті-решт почав жити на своїй землі ­заможно”

— Було би справедливо і чесно, якби вибори виграв не хтось із донецької чи дніпрянської мафії, а наш хлопець із Коломиї. Це було би диво. Нам треба цього досягти, — каже письменник 67-річний Василь Шкляр. Він відкриває XVI з'їзд партії УКРОП 5 грудня в Києві. Понад 2 тис. партійців зібралися в Міжнародному виставковому центрі. Сьогодні УКРОП оголосить кандидата у президенти за результатами партійних праймериз (вибори всередині партії, де обирають кандидата у президенти. — ГПУ).

О 13:15 зібрання оголошують відкритим. Лунає гімн України. Хвилиною мовчання вшановують пам'ять загиблих на Донбасі українських воїнів.

— Сила нашого зібрання в тому, що ми можемо подивитися одне одному в очі, відчути плече. Це багато важить. Наші праймериз цілком себе виправдали. Цей крок вирізнив нас із-поміж інших партій. Наш авторитет зріс, — каже Шкляр.

— Усі претенденти були гідні. У змаганнях всередині партії брали участь дві жінки: Оксана Тунік-Фриз та Ірина Головатенко. Кожна могла би стати кандидатом — кращим за тих, яких щодня бачимо на телеекранах. Але беззаперечним лідером став чоловік із прізвищем Шевченко.

Мені імпонує програма Олександра Шевченка. У ній наріжним каменем стоїть людська гідність, правда. Бо найбільша біда, якої наробила нинішня влада — після Революції гідності жорстоко і відверто потопталася над цією гідністю.

На сцену запрошують голову партії, народного депутата Тараса Батенка, 44 роки.

— У результаті обговорення і голосування всіх членів партії вперше висуваємо кандидата на посаду президента України від "Українського об'єднання патріотів", — говорить Тарас Іванович. На екранах демонструють відеозвіт всеукраїнських праймеріз партії. — Ця людина належить до категорії нових лідерів, яких зачекалася і потребує українська нація. Які прийшли в політику за покликом Майдану, які символізують нову українську ідею та мрію. Це громадянин, який творить успіх своїми руками. Ця людина — підприємець, меценат, політик, який ніколи не забуває про українську громаду, про сім'ю, родину, про всіх нас. Прошу привітати переможця праймериз — народного депутата і нашого побратима, кандидата в президенти Олександра Шевченка.

47-річний Олександр Шевченко виходить на сцену під оплески.

— Ми увійшли у виборчий процес зі здобуття найвищої посади в державі — крісла президента, в якому за 27 років засиділися випадкові люди, — каже Олександр Леонідович. — Наші праймериз були тривалі, демократичні, сучасні, які визнає весь світ. Ця боротьба була не за наше місце під сонцем, а за те, щоб український народ врешті-решт почав жити на своїй землі заможно. Щоб до нього влада ставилася чесно. Щоб вона справді була сервісом, який дає людям просто, справедливо і чесно жити. Заради майбутнього наших дітей і внуків, заради сьогодення ми боремося. І переможемо. Тому що ми і є український народ.

Переконаний, що більшість українців підтримує "Українське об'єднання патріотів", тому що в нас немає неправди в думках, немає неправди за нами. Ми — політична сила, яка народилася, щоб змінити країну на краще. Для добробуту, щастя нашого народу й України.

Обіцяю непохитну волю до змін. Вірю, що в нас народжуватимуться діти. У них буде відповідна освіта. Переконаний, що скоро всі матимуть гідний рівень життя і пенсії. Ми переможемо, бо створимо умови, де всі хотітимуть і не боятимуться інвестувати в Україну. Буде дефіцит кадрів не через міграцію, а через велику кількість підприємств. Приберемо нахабних політиків зі шляху інвестицій. І не люди шукатимуть роботу, а підприємці потребуватимуть працівників на гідну зарплату та з соціальними гарантіями. Створимо такі економічні умови та безпеку, що 20 мільйонів діаспори приїдуть назад. І ми станемо номером один у світі.

До Олександра Шевченка виходять його дружина Тетяна й донька Ксенія. Дівчинка одягнена в білу сукню з вишивкою та блискітками. На голові — корона з квітів. Позаду них стає дитячий хор. Усі в білому, тримають свічки. Із Ксенією Шевченко співають духовний гімн України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни". Батько дякує рідним і артистам.

— Знаю, ми переможемо. Ми — суспільство, яке рабами зробити ніхто не зможе. Бо рабів не беруть до раю. Переконаний, що пророцтво Тараса Шевченка збудеться. "І на оновленій землі врага не буде супостата. А буде син, і буде мати, і будуть люди на землі".

Зараз ви читаєте новину «"Ми забезпечимо такі економічні умови та безпеку, що 20 мільйонів діаспори приїдуть назад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути