четвер, 11 жовтня 2007 17:37

Можливі коаліціанти не виконуватимуть передвиборних обіцянок

Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна — Народна самооборона" склали протокол розбіжностей, які заважають їм створити спільну програму дій майбутньої коаліції. До нього винесли частину тих передвиборних обіцянок обох блоків, виконати які не зможуть.

У БЮТі засумнівалися в соціальних ініціативах президента. Зокрема в його прагненні збільшити виплати при народженні дітей. Не вірять вони й у те, що можна забезпечити всі селища машинами швидкої допомоги.

НУ-НС заперечує, що за два з половиною місяці переведуть всю армію на контрактну службу. Про це ще під час виборів говорив і міністр оборони Анатолій Гриценко. Він тоді стверджував, що це можна зробити не раніше, ніж за два роки.

Остаточно вирішувати, що робити з обіцянками, буде вище керівництво блоків. Однак якщо Тимошенко таки отримає посаду прем"єра, бодай частину обіцяного доведеться виконувати. Водночас за її кандидатуру готові проголосувати не всі "нашоукраїнці". Критично сприймають лідерку БЮТу майже десять членів НУ-НС. Зокрема Юрій Єхануров.

Днями колишній радник президента "нашоукраїнець" Тарас Стецьків зауважив, що їх за таку позицію можуть покарати. Якщо хтось не проголосує так, як вирішить блок, то можуть навіть змусити скласти депутатські мандати.

— Чесно кажучи, Юрій Іванович про таку заяву не чув і не почує, бо його зараз немає в Україні, — говорить прес-секретар Єханурова Валентин Мондриївський. — Він за кордоном, у Стокгольмі.

За словами Мондриївського, Єхануров дасть відповідь на такі закиди або сьогодні по обіді або вже в суботу.

Зараз ви читаєте новину «Можливі коаліціанти не виконуватимуть передвиборних обіцянок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути