Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2007 18:53

Мороз отримуватиме майже 20 тисяч гривень пенсії

Автор: фото: УНІАН
  Голова ВРУ Олександр Мороз із донькою Русланою та онуками Даяною, Олександром і Лією під час святкування Дня знань в середній загальноосвітній школі № 155 в Києві 1 вересня 2007 року
Голова ВРУ Олександр Мороз із донькою Русланою та онуками Даяною, Олександром і Лією під час святкування Дня знань в середній загальноосвітній школі № 155 в Києві 1 вересня 2007 року

Лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз, 63 роки, працював у Верховній Раді всіх скликань. На цих виборах його політична сила не подолала 3-відсоткового бар"єра. У ніч із 30 вересня на 1 жовтня він сказав: якщо це станеться, то СПУ чекатимуть нелегкі випробування. Але, запевнив Мороз, партія готуватиметься до наступних виборів, а він займеться публіцистикою.

— Мало хто має стільки об"єктивної інформації про розвиток подій в Україні, — додав Олександр Олександрович.

Учора газета "Голос України" надрукувала його першу статтю після виборів. У ній Мороз пише, що вони неконституційні, здійснені руками президента під суб"єктивні інтереси окремих політиків. Називає позачергові вибори поразкою для СПУ. А також висловлює побажання, щоб Юлія Тимошенко очолила Кабінет Міністрів:

"Суспільство, як і людина, вчиться здебільшого не на чужому, а на власному досвіді. Його треба скоріше набути. Тому хотілося б, щоб уряд Тимошенко був створений і щоб він попрацював хоч б два роки. Рік, коли у невдачах звинувачуватимуть попередній уряд. Рік — коли звинувачувати буде нікого".

Поза парламентом Мороз не бідуватиме: він має трикімнатний будинок у Конча-Заспі та квартиру в Києві у Виноградному провулку. А також за роки перебування на державній службі забезпечив собі пристойну пенсію.

— Колишній депутат отримує пенсію в розмірі 90 відсотків своєї заробітної плати, — розповідає екс-депутат від БЮТ Юрій Гнаткевич, 67 років. — У мене це 16 800 гривень.

Щодо Мороза він говорить:

Колишній депутат отримує пенсію в розмірі 90 відсотків своєї заробітної плати

— Я не знаю, яка в нього зарплата. Але мені казали, що десь у районі 30 тисяч гривень. Очевидно, він буде отримувати 90 відсотків від цієї суми.

Нескладно підрахувати, що держава щомісяця платитиме Олександрові Олександровичу не менше ніж 25 тис. грн пенсії.

Однак 50-річний "бютівець" Сергій Сас запевняє, що Мороз із усіма надбавками отримуватиме близько 20 тис. грн. На запитання, чи отримає нинішній голова Верховної Ради матеріальну допомогу в розмірі 12 посадових окладів, Сас каже:

— Мороз уже давно на пенсії. Давно вже отримав усі ці гроші. Коли був головою Верховної Ради, він отримував і пенсію, і зарплату спікера.

Зараз ви читаєте новину «Мороз отримуватиме майже 20 тисяч гривень пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути