понеділок, 01 жовтня 2007 18:31

Місце Литвина залежатиме від лідерки БЮТ

 

Минулої неділі після закриття виборчих дільниць Національний екзит-пол оприлюднив свої результати. За його даними, до наступного парламенту проходять п"ять політичних сил: Партія регіонів, БЮТ, "Наша Україна — Народна самооборона", Компартія та блок Литвина.

— При таких відсотках Партія регіонів не набирає більшості у Верховній Раді. Незначна перевага в "Нашої України" та БЮТу, — каже 54-річний керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Однак він вважає, що "помаранчевий формат" коаліції існуватиме недовго.

— Він буде нестійким, бо спочатку треба сформувати коаліцію, а потім Кабінет Міністрів. А в нас уже з"явився прем"єр-міністр, який має свої інтереси. Я маю на увазі Тимошенко. Вона тепер підбиратиме коаліцію під себе. А в політиці, зазвичай, навпаки — коаліція нав"язує волю Кабміну.

Небоженко говорить, що ця виборча кампанія стала дуже успішною для блоку Литвина.

— Найпростіше, що він може зробити, — приєднатися до переможця, тобто до "помаранчевої" команди. Думаю, якщо Тимошенко проявить дипломатичні здібності, він працюватиме в неї. А якщо вона поводитиметься зарозуміло, як тепер, то він піде до інших.

Зараз ви читаєте новину «Місце Литвина залежатиме від лідерки БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути