Ексклюзиви
вівторок, 26 серпня 2008 16:00

Михайла Сироту поховають на Байковому кладовищі

Увечері в понеділок у автокатастрофі загинув народний депутат із Блоку Литвина 52-річний Михайло Сирота. Прощатимуться із ним сьогодні по обіді в клубі Кабінету Міністрів. Потім відспівають і поховають на Байковому кладовищі.

Аварія сталася за 80 км од Києва на дорозі Устинівка-Гребінки-Узин. Сирота із дружиною Іриною поверталися з дачі. Його "тойота" зіткнулася з "ланосом".

Від удару передок машини Сироти повністю зім"яло, "ланос" злетів у кювет. За його кермом був 23-річний місцевий житель. Він теж загинув. Ірину доправили до реанімації. У нардепа залишилися 29-річний син Дмитро та онук Михайло.

— Востаннє ми бачилися за день до трагедії на параді до Дня Незалежності, — розповідає про колегу нардеп із Блоку Литвина Олег Зарубінський, 44 роки. — Півтори години розмовляли. Михайлові сподобався парад. Він прийшов туди із внуком — поправляв йому кашкетика від сонця. На груди малому причепив значок "Україна".

Михайла Сироту називають "хрещеним батьком Конституції". Він очолював комісію з її створення. У ніч на 28 червня 1996 року майже 15 год читав статті нового Основного закону з парламентської трибуни. А вранці після його ухвалення депутати вибігли із сесійної зали на площу перед Верховною Радою й почали качати депутата на руках.

Він був народним депутатом 2-го та 3-го скликань. До нинішньої Верховної Ради пройшов за списком Блоку Литвина. Доти п"ять років був поза парламентом. На виборах 2006-го Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти набрав 0,08%.

В інтерв"ю Михайло Дмитрович пропонував обмежити перебування народних депутатів на посаді двома термінами, скасувати їхню недоторканність та заборонити виборчу агітацію на телебаченні й радіо, замінивши її дебатами.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Сироту поховають на Байковому кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути