Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 07:20

Між антикорупційними структурами буде війна компроматів

Національне антикорупційне бюро та Генеральна прокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет заступника генпрокурора, керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 33-річного Назара Холодницького. Про це 21 березня повідомив сайт "Українська правда".

У приміщенні працювала прихована записувальна апаратура, яку прикріпили на великий акваріум біля столу. Перед цим детективи попросили Генпрокуратуру відкрити справу проти Холодницького. Її керівник Юрій Луценко дав згоду.

Днем раніше з'явилася інформація, що Холодницький готується подати у відставку. У САП це заперечили.

Назар Холодницький очолив Антикорупційну прокуратуру в листопаді 2015‑го.

— В Адміністрації президента зацікавлені розвалити антикорупційну структуру. Скоро розпочнеться виборча кампанія і Порошенкові вигідно, щоб управління країною було вкрай спрощене. Антикорупціонери цьому заважають, — каже політолог 65-річний Віктор Небоженко.

— Подальше розгортання подій залежить від того, який компромат назбирали на Холодницького. Красномовний генпрокурор Юрій Луценко мав би обов'язково про все розповісти. Що саме відбувалося в кабінеті Холодницького. У керівника САП, звичайно, будуть неприємності. НАБУ й антикорупційна прокуратура не вписуються в сьогоднішню владну систему. Йдеться не про особистості. У подальшому буде війна компроматів. Холодницький теж здатен оприлюднити інформацію, що може вдарити по Адміністрації президента.

— Новина про прослуховування кабінету керівника САП — погана. Свідчить, що з антикорупційними органами, які важко створювалися 2014–2015 років, не все гаразд, — говорить народний депутат 59-річний Віктор Чумак. — У результаті — програє країна. Втрачаємо першу хвилю призначень в антикорупційних структурах. Іде до того, що все контролюватиме генпрокурор Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Між антикорупційними структурами буде війна компроматів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути