Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2021 00:51

Мати нардепа від "Слуги народу" накупила майна на 14,5 мільйона

Дві квартири в Києві, будинок, земельні ділянки й автомобіль на близько 14,5 млн грн придбала Наталія Клочко, 70 років. Вона — мати народного депутата від "Слуги народу" 40‑річного Андрія ­Клочка. Розслідування опублікували журналісти "Бігус.Інфо". Купівлі почалися, коли Клочко потрапив до Верховної Ради. Про бізнес матері нічого не відомо.

У серпні 2021‑го жінка придбала у столиці дві квартири на 200 і 68 "квадратів", нежитлове приміщення з виходом до пляжу на Дніпрі. Нерухомість матері нардепа коштує близько 9,5 млн грн, зазначають у розслідуванні.

У квітні Наталія Клочко купила будинок на 150 кв. м у котеджному містечку "Віла віладж таун". Там нерухомість пропонують від 1,8 млн грн.

Торік жінка стала власницею 24 "соток" за 25 км від Києва на території закритого котеджного містечка посеред лісу з власним озером. На ділянці поки що нічого немає. Землю продавали за 86 тис. грн за "сотку". Ділянка мала обійтися десь у 2 млн грн, розповідають у "Бігус.Інфо".

Торік мати Клочка придбала автомобіль Tesla Model X 2016‑го. Ціни на такі машини стартують від 1,2 млн грн.

Нардеп у декларації не вказує власного житла. У коментарі журналістам сказав, що він не фінансував купівлю нерухомості матері.

Андрій Клочко пройшов до Верховної Ради за списками "Слуги народу" 2019‑го. Очолює Комітет з організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. До цього був приватним підприємцем — торгував книжками, за документами. Працював помічником проректора відділу міжнародних відносин у Київському національному університеті будівництва й архітектури. Дружина Неля Клочко займається підприємницькою діяльністю. Торік задекларувала понад 3,3 млн грн доходів. Родина виховує сина та дочку. Відкритої інформації про бізнес матері немає.

У декларації Клочко зазначив дві квартири, які використовує для реєстрації місця проживання. Квартиру в Києві на понад 100 кв. м орендує. Має два автомобілі "Запорожці", "Фольксваґен Туареґ" 2011 року випуску й "Тойота Рав4" 2016‑го. Цьогоріч родина нардепа придбала "Ніссан Ліф" 2012‑го та "Мерседес" S63 2014‑го.

Зараз ви читаєте новину «Мати нардепа від "Слуги народу" накупила майна на 14,5 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути