Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 05:40

Ляшко добився ратифікації угоди з Ізраїлем, що принесе Україні два мільярди доларів

Автор: ФОТО НАДАНЕ ПРЕС-СЛУЖБОЮ РАДИКАЛЬНОЇ ПАРТІЇ ОЛЕГА ЛЯШКА
  Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко тисне руку прем’єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу під час робочої поїздки до Єрусалима. У центрі — народний депутат, кандидат від Радикальної партії Георгій Логвінський
Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко тисне руку прем’єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу під час робочої поїздки до Єрусалима. У центрі — народний депутат, кандидат від Радикальної партії Георгій Логвінський

У останній робочий день парламент ратифікував угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем. Напередодні лідер Радикальної партії Олег Ляшко в Єрусалимі зустрівся з главою ізраїльського уряду Беньяміном Нетаньягу. Пообіцяв пришвидшити ратифікацію цієї угоди.

— Це дасть можливість залучити майже 2 мільярди доларів у нашу економіку і створити десятки тисяч робочих місць. У міжнародній політиці Україні треба боротися за кожну можливість заробити, а не побиратися за кредитами, — каже Ляшко.

За півроку у в'їзді до країни відмовили 2,5 тис. наших громадян. Народний депутат обговорив із прем'єром Ізраїлю і цю проблему. А за результатами розмови наступного дня представники урядів обох країн у Києві підписали декларацію про спрощення процедури перетину кордону українцями.

Ляшко пообіцяв Нетаньягу сприяти залученню ізраїльських компаній до видобутку українського газу, аби подолати монополії на ринку та знизити тарифи для українців.

— Ізраїль має величезний досвід нових технологій. Залучення американських, ізраїльських, інших компаній створить конкуренцію і знизить монополію на газовидобування. А відтак — збільшить видобуток власного газу. Українці зможуть менше платити за комуналку, — додає Олег Ляшко.

Лідеру Радикальної партії цікавий досвід Ізраїлю в аграрній сфері. У країні заборонений продаж землі, натомість держава надає масштабну підтримку сільгоспвиробникам. Ляшко вважає, так має бути і в Україні.

— Землю в Ізраїлі не продають, але їхнє сільськогосподарське виробництво найуспішніше. Тому що селяни можуть брати в лізинг техніку, дешеві кредити й мають повну державну підтримку. А що пропонують українським селянам? Забрати землю, щоб вони ходили батраками. Тому ми категорично проти продажу землі чужинцям. А за те, щоб застосовувати досвід Ізраїлю в підтримці сільгоспвиробників, відновленні агропереробки і тваринництва в селі, — говорить парламентар.

Ізраїльський прем'єр подякував Олегу Ляшку за дружбу.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко добився ратифікації угоди з Ізраїлем, що принесе Україні два мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути