четвер, 21 серпня 2008 20:04

Лукаш годину відповідала на запитання

Конституційний суд учора почав розглядати подання депутатів від Партії регіонів. Вони хочуть пояснення, що таке коаліція і коли вона припиняє існування. Причина — вихід із неї в червні двох нардепів. "Регіонали" стверджують, нині владної більшості немає. Є 225 нардепів у коаліції і стільки ж — поза нею.

На засідання приходять усі 18 суддів. Голова Суду Андрій Стрижак просить виступити представницю Партії регіонів Олену Лукаш, 32 років. Вона виходить до трибуни в чорній сукні до колін. У неї помітно виділяється живіт. Півгодини пояснює, чому "регіонали" звернулися до суду. Ще довше — відповідає на запитання. Переконує, що нинішня коаліція не може результативно голосувати.

— До складу коаліції повинна входити більшість, — говорить Лукаш. — Зменшення чисельності призводить до втрати дієздатності коаліції.

Судді по черзі ставлять їй запитання. Зокрема, Іван Домбровський просить пояснити — їхнє звернення правове, чи політичне. Адже на останньому засіданні парламент зумів прийняти зміни до бюджету.

— Проблема полягає в небажанні сприймати реальність особами, які поспішили назвати себе демократичною коаліцією, — ухиляється від відповіді "регіоналка".

Стрижак оголошує перерву. У коридорі представник коаліції, "бютівець" 34-річний Андрій Портнов переконує, що це питання Конституційний суд не повинен розглядати. Усе вирішуватиме Верховна Рада.

Після перерви судді та народні депутати збираються в залі засідань. Лукаш  гладить свій живіт і показує його Портнову. Той запитує чи не вагітна вона? Лукаш усміхається:

— Уже пятый месяц...

Зараз ви читаєте новину «Лукаш годину відповідала на запитання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути