Ексклюзиви
середа, 23 січня 2008 18:29

Луценко на засіданні Кабміну перечепився і впав

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  На вчорашнє засідання уряду Юлія Тимошенко прийшла з президентом Національної академії наук Борисом Патоном
На вчорашнє засідання уряду Юлія Тимошенко прийшла з президентом Національної академії наук Борисом Патоном

На сьогоднішнє засідання Кабміну 43-річного міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не пускав натовп журналістів. Вимагали розповісти про бійку зі столичним мером Леонідом Черновецьким.

Луценко говорити відмовився — тоді журналісти зачинили перед ним двері. Міністрові довелося прориватися. З розгону Луценко перечепився і впав.

Усередині міністри про бійку мера столиці й головного міліціонера жартують.

— Юрію Івановичу, це ви тренуєте Луценка? — запитує міністр регіонального розвитку Василь Куйбіда, 49 років, у міністра оборони Юрія Єханурова, 59 років.

— Звичайно! — протягує з усмішкою той. — Тільки чомусь Луценко легенько штовхнув Черновецького.

У цей момент до зали захеканий, із червоним обличчям застрибує Луценко. Єхануров оголошує:

— Герой прийшов!

Усі повертаються до Луценка. Він підходить до свого місця і щось шепоче Єханурову. Потім хвилин п"ять розмовляє з міністром транспорту Йосипом Вінським.

47-річна прем"єр-міністр Юлія Тимошенко запізнюється на 10 хв. Поперед себе пропускає 89-річного президента Національної академії наук Бориса Патона. Саджає по праву руку від себе, на місце першого віце-прем"єра Олександра Турчинова. Останній сідає ліворуч — там зазвичай сидить віце-прем"єр з гуманітарних питань Іван Васюник. Йому доводиться посунутися.

Юрію Івановичу, це ви тренуєте Луценка?

Тимошенко каже, що в НАН розглянули програму уряду і підтримують її. Академіки допомагатимуть міністерствам пропозиціями з її втілення.

— За зверненням уряду президент України прийняв рішення щодо включення Бориса Патона членом Ради нацбезпеки і оборони, — говорить прем"єрка і передає йому слово.

— У нас буде тісна співпраця, — каже президент НАН. — Але, відверто кажучи, треба не словами працювати, а приймати рішення.

Розповідає, що через малу платню та брак житла молоді аспіранти переходять на іншу роботу. Пропонує надавати їм службові квартири.

Тимошенко дякує Патону. Розповідає, що хоче від Верховної Ради ухвалення змін до закону про приватизацію. Тоді усією державною власністю розпоряджатиметься лише Фонд держмайна. Головою ФДМУ уряд пропонує призначити "бютівця" Андрія Портнова.

Зараз ви читаєте новину «Луценко на засіданні Кабміну перечепився і впав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути