Ексклюзиви
понеділок, 05 листопада 2007 18:04

Литвин не хоче бути спікером

Минулої суботи у Житомирі 51-річний Володимир Литвин сказав, що не хоче бути головою Верховної Ради. Водночас припустив, що новий парламент не проіснує й півтора року.

— Перед президентськими виборами відбудеться загальна офіційна мобілізація, Верховна Рада формально й неформально поділиться на різні групи, що підтримуватимуть того чи іншого кандидата в президенти, — прогнозує Литвин. — У зв"язку з цим прийняти якесь ключове рішення буде непросто. Це і буде формальна підстава розпустити парламент.

— Литвин узяв старт на президентську кампанію. Він продовжує експлуатувати тематику такого собі миротворця. Його позиція на сьогодні — позиція Троцького — ні війни, ні миру, — так на заяву Литвина відреагував "нашоукраїнець" Павло Жебрівський, 45 років.

65-річний "бютівець" Володимир Яворівський погоджується з колишнім спікером у тому, що наступні дострокові вибори до Верховної Ради можуть відбутися через наближення виборів президента. 60-річний "регіонал" Василь Хара теж вважає, що новообрана Верховна Рада не працюватиме повний термін. Знову будуть дострокові вибори.

— Усередині парламенту всі політичні сили робитимуть ставку на своїх людей на президентство. Це обов"язково закінчиться розколом, скандалом, нестабільністю в парламенті, — каже "регіонал". — Може призвести до чергової потреби проведення дострокових виборів. Можливо, разом із президентськими або відразу після них.

Зараз ви читаєте новину «Литвин не хоче бути спікером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути