вівторок, 23 травня 2017 05:40

Кредитори Лещенка розвивають бізнес у Москві

"Лещенко на невідомих умовах позичив 2 млн грн у Владислава Єндржієвського. Той працював у державному Укргазбанку, а його батько займається будівництвом поряд із Кремлем", — пише журналіст Олексій Степура у виданні "Майдан" 18 травня.

Народний депутат із "Блоку Петра Порошенка" 36-річний Сергій Лещенко нещодавно вніс уточнення в декларацію. Вказав позику в розмірі 2 млн грн. Отримав її 31 грудня торік від банкіра Владислава Єндржієвського. Його батько Віктор Якович має будівельну компанію, яка працює в Україні та Росії.

"У декларації Лещенко також вказав, що Віктор Якович із лютого 2015 року надає йому в безоплатне користування кімнату в Києві площею 24 кв. м. Є підозри, що нардеп справді там жив певний час, — пише Олексій Степура.

— Що пов'язує депутата-антикорупціонера із сімейством Єндржієвських і чим він завдячує їхній прихильності — достеменно невідомо. Жодних роз'яснень з цього приводу Сергій Лещенко не давав і не проводилось спеціальних розслідувань, як у випадку з кредитом від Олени Притули (співзасновниця "Української правди". Вона позичила Лещенку гроші на квартиру в елітному районі Києва. — ГПУ). Хоча інформацію про бізнес та зв'язки його благодійників легко знайти в інтернеті. Серед друзів Влади­слава Єндржієвського в мережі "Фейсбук" фігурують лише троє політиків: Сергій Лещенко і його колеги по фракції БПП Світлана Заліщук та Олександр Грановський. Той самий "смотрящий" від Порошенка, якого Лещенко постійно звинувачує у політичній корупції та інформаційних провокаціях проти себе особисто".

"Віктор Єндржієвський — співзасновник і керівник асоціації "Реконструкція фундаментів і санація стін" ("Реконфісс". — ГПУ), — пише Олексій Степура.

— У Росії працює дочірня фірма — "Реконфисс-Ярославль". Віктору Яковичу там належить частка у 20 відсотків. За участі компанії була капітально відремонтована споруда головного корпусу Державного історичного музею Російської Федерації за адресою: Москва, Красна площа, 1. Реставрували та облаштовували цю будівлю в 2009–2010 роках. Роботи під землею проводили за лічені метри від стін Кремля. Для цього будівельна компанія з українським капіталом мала все узгоджувати й тісно співпрацювати з Федеральною службою безпеки, Федеральною службою охорони та управлінням справами Адміністрації президента РФ. Адже йдеться про режимну зону Кремля, де задіяні особливі заходи антитерористичної безпеки.

Щоб отримати підряд на реконструкцію знакової споруди в Москві, власникам компанії "Реконфисс" потрібні були тісні зв'язки із замовником в особі уряду РФ. Тим більше, йшлося про чималі бюд­жетні кошти.

Компанія також реконструювала у Москві церкву Всіх Святих, що прилягає до комплексу будівель адміністрації президента. Вели роботи в готелі "Москва" у Сочі. Це один із пам'ятників будівельній корупції під час підготовки до зимової Олімпіади-2014, який і досі закритий для відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Кредитори Лещенка розвивають бізнес у Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути