вівторок, 06 березня 2007 17:55

Кравчук написав план для Ющенка, Мороза і Януковича

Кравчук написав план для Ющенка, Мороза і Януковича

Учора перший президент України Леонід Кравчук, 73 роки, направив Вікторові Ющенку, Олександрові Морозу та Вікторові Януковичу план дій з урегулювання політичної ситуації в країні. Його деталі пояснювати не хоче, але каже, що він створить "позитивну ауру в політиці".

На прес-конференції Кравчука просять порівняти з сьогоденням 1994 рік, коли приймали рішення про дострокові вибори президента й парламенту. Кравчук запевняє, що нині Ющенкові значно легше, ніж тоді було йому.

— Сьогодні все врегульовано Конституцією, законами, — колишній президент загинає пальці на лівій руці. — Існують різні суди. Коли я був при владі, не було ні Конституції, ні Конституційного суду. Не було ніяких важелів, аби зупинити процес розхитування. Ми пішли на дострокові вибори, керуючись тільки політичною волею.

Кравчук відкидається в кріслі, кілька секунд думає й додає:

— Зараз у державі абсолютно інша ситуація.

У нього запитують про однопартійця, міністра з надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, який заповнює керівні посади МНС людьми з СДПУ(о).

— У мене немає зауважень щодо професійності Шуфрича, — говорить Кравчук. — Щойно десь щось зірветься, він на місці й вирішує питання. Якщо міністр підбирає людей за професійним принципом, не потрібно дивитися на їхню партійність.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук написав план для Ющенка, Мороза і Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути