вівторок, 17 квітня 2018 06:40

Коломойський і Боголюбов зустрілися з Ложкіним

Олігархи 55-річний Ігор Коломойський і на рік старший Геннадій Боголюбов 26 березня зустрілися у швейцарській Женеві з 46-річним Борисом ­Ложкіним, колишнім головою Адміністрації президента ­Порошенка.

Говорили в п'ятизірковому готелі "Фор сізонс" понад 2 год., пишуть журналісти програми "Схеми". "Із ресторану виходять разом. Без охорони прогулюються уздовж Женевського озера. Через дорогу розташований офіс Коломойського. Живе він за кілометр — у квартирі на набережній Вілсон. Облаштувався в Женеві на початку 2000‑х".

Востаннє Коломойський був в Україні позаторік. Тоді Кабінет міністрів і Рада нацбезпеки й оборони підтримали націоналізацію Приватбанку. Володів ним разом із Боголюбовим.

Журнал "Форбс" 2017-го оцінив статки Коломойського в $1,1 млрд, а Боголюбова — у $1,4 млрд.

20 грудня торік Високий суд Лондона видав наказ про все­світній арешт їхніх активів. Позов проти колишніх власників Приватбанку подало його нинішнє керівництво. Йдеться про те, що Коломойський і Боголюбов незаконно вивели з установи майже $2 млрд. Приватбанк збирається повернути понад $2,5 млрд з урахуванням відсотків.

Борис Ложкін очолював Адміністрацію президента у 2014–2016-х. Його статки оцінюють у понад $50 млн.

"Мудрий Авраам Лінкольн (був президентом США у 1861–1865 роках. — ГПУ) сказав: "Можна весь час дурити декого. Можна деякий час дурити всіх. Але не можна весь час дурити всіх", — коментує зустріч народний депутат 59-річний Віктор Чумак у "Фейсбуку". — Але наші олігархи не читали Лінкольна і сподіваються за допомогою власних медіа дурити всіх вічно. Упевнений, що країна виросла зі "штанців олігархату" і в цьому вони пересвідчаться вже за рік — на чергових виборах. І похмілля буде важке".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський і Боголюбов зустрілися з Ложкіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути