середа, 16 лютого 2011 01:00

Колесніков курить електронну сигарету

У понеділок віце-прем'єра — міністра інфраструктури 48-річного Бориса Колеснікова виписали з лікарні "Феофанія". Три тижні він проходив реабілітацію після інфаркту.

— Почуваюся терпимо, — розповідає російською. — Поки що я вдома. Хоча би два тижні буду дотримуватися постільного режиму. Лікарі наполягали, щоби пробув дома три тижні. Але як вийде. Треба виконати певні процедури, та я в курсі всіх справ на роботі.

Віце-прем'єр відмовився говорити, які процедури робить та які ліки п'є. Каже, замість звичайних сигарет курить електронну. Це трубочка, трохи довша за звичайну сигарету. Складається з батарейки, випарника, який керує процесом випаровування, мікропроцесора та картриджів з ароматичною рідиною. Зазвичай це суміш нікотину та пропіленгліколю. Кінчик сигарети загоряється під час затягування, коли курець вдихає "дим". Нікотин присутній, але в малих дозах.

— Стан Бориса Вікторовича задовільний, — розказує "регіоналка" 57-річна Тетяна Бахтеєва. — Артеріальний тиск 120 на 80. Ні на що не скаржиться. Зараз епідемія грипу, тому я не радила б йому поки що виходити на роботу.

Бахтеєва була особистим лікарем Колеснікова 2005 року, коли його на чотири місяці посадили до Лук'янівського слідчого ізолятора. Розповідала, що він підірвав за ґратами здоров'я. Тоді йому поставили діагноз — порушення ритму серця та високий артеріальний тиск. 24 січня цього року урядовцеві зробили стентування серця — через артерію без розрізання грудної клітки видалили тромб.

У жовтні інфаркт мала заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман. Їй також робили стентування у "Феофанії". Повернулася до роботи за місяць.

Зараз ви читаєте новину «Колесніков курить електронну сигарету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути