понеділок, 31 березня 2008 18:52

Кличко подав документи на вибори мера Києва

Кличко подав документи на вибори мера Києва

Учора о 10.30 під Центральним універмагом неподалік Київської міської держадміністрації гуртуються зо 20 чоловіків у брудному потертому одязі. Дехто без передніх зубів, із синцями на обличчі.

Об 11.00 до КМДА заходить депутат міськради Віталій Кличко, 36 років. Біля входу на нього чекають журналісти. Він має подавати документи для реєстрації у кандидати на посаду мера столиці. З ним юрист і колеги по фракції Блоку Кличка з Київради.

Боксер іде через прохідну. Пресу за ним не пускають. Працівники підрозділу "Титан" вимагають спеціальних списків. Кличко зупиняється.

— Я не знаю жодної в світі мерії, куди б пускали людей лише за попереднім записом!  Зараз принесуть списки й усі зможуть пройти. Я почекаю вас. Спеціально поки що не подаватиму документи, — широко усміхається боксер до журналістів.

Минає 15 хв. Але прес-служба нічого не несе.

— Як тебе звати? — Кличко кладе руку на плече охоронцю, який на півтори голови нижчий за боксера. Той називається.

— Олег, під мою відповідальність, пусти п"ять камер, — просить Кличко.

Охоронець від нього відходить і ледь тремтячим голосом каже, що без списків нікого не впустить.

— Хлопці виконують вказівку. Я не хочу з ними сперечатися, — широко усміхається Кличко. — Я зараз швиденько, за п"ять хвилин, подам документи і вийду до вас.

Піднімається до Територіальної виборчої комісії. За 2 хв до охоронця підбігає чоловік у бордовій кофтині з мобільним біля вуха. Наказує всіх швидко впустити. Кличко вже встиг подати потрібні папери.

— Я не є представником жодної політичної сили чи партії — балотуюся від киян, — зауважує депутат. — Але ми ведемо переговори з ключовими політичними силами про висунення єдиного кандидата. За даними соціології, на сьогодні їх існує двоє: Віталій Кличко і пан Черновецький.

Додає, що кожен новий кандидат розпорошуватиме голоси й допомагатиме Черновецькому. Запевняє, що якщо демократичні сили не визначаться з єдиною кандидатурою, то він все одно балотуватиметься.

— Під час передвиборної кампанії багато обіцянок. Кожен висуне чудову програму, розповідатиме про золоті гори. Звертаюся до киян: подивіться ще раз на людей при владі, що вони зробили. Зробіть висновки, що вони робитимуть, коли знову повернуться до влади, — говорить Кличко.

Після брифінгу йде з КМДА. На прохідній стоїть той самий охоронець Олег, що не пускав журналістів. Кореспондент "ГПУ" запитує, чи не страшно йому було сперечатися з Кличком.

— Він — нормальний мужик. Вітається постійно. Можна з ним сфотографуватися. Автографи дає, — відповідає той.

Кличко вже поїхав. Від ЦУМу до міськради підходять чоловіки із синцями. Дістають транспаранти нібито на підтримку Кличка з написами: "Братан, тримайся! Пацани з тобою". Депутати з Блоку Кличка плакати відбирають і рвуть.

— Це провокація! Ніхто для Кличка цих прихильників не збирав, — обурюється соратник Кличка Ярослав Дроботук.

За 5 хв. усі розходяться.

Зараз ви читаєте новину «Кличко подав документи на вибори мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути