Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2013 00:00

Кличко балотуватиметься у президенти

Автор: фото з сайта www.news.pl.ua
  Віталій Кличко — другий у рейтингу серед імовірних кандидатів у президенти
Віталій Кличко — другий у рейтингу серед імовірних кандидатів у президенти

Лідер партії УДАР 42-річний Віталій Кличко балотуватиметься у президенти 2015 року. Зробив таку заяву в Мексиці під час зустрічі з керівником Всесвітньої боксерської ради Хосе Сулейманом.

У травні Віталій Кличко заявив, що єдиного кандидата від опозиції назвуть навесні 2014-го. А лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зауважив, що зарано про це говорити. Та якщо вибори будуть в один тур, то вони висунуть єдиного претендента на пост глави держави. Його підтримав і "свободівець" Олег Тягнибок.

Заява Кличка має двох головних адресатів, вважає політолог 49-річний Володимир Цибулько:

— Перший — та частина олігархічного середовища, що розчаровується в Януковичі, вважаючи, що вони уособлюють усю країну. Другий адресат — опозиційне середовище, насамперед Тягнибок і Яценюк. Кличко показує партнерам по опозиції, що він може собі дозволити такий хід, а вони — ні. Мовляв, ви слабкі, щоб мати такі шанси та контакти. Бо боксерське товариство — універсальне. Це середовище з величезним потенціалом. Через Тягнибока та Яценюка ще й подає сигнал виборцям, пробує спілкуватися з ними через голови соратників. Бо виборець чекає на будь-які ініціативи, аби не мовчання. Це дає можливість перехопити ініціативу в провладної більшості та Януковича.

Для Кличка ці заяви завершаться лише роз'ясненням для своїх партнерів по опозиції, що це був намір розпочати консультації щодо єдиного кандидата. Якщо ж соратники реагуватимуть нервово, тоді зупинятися не варто — треба йти до кінця. Кличко захопив плацдарм на березі опонента. Чи вдасться йому розвинути ініціативу — залежатиме від партнерів. Бо партійна інфраструктура самого Кличка не дозволяє розраховувати на успіх у президентському форматі. Хоч у парламентському її цілком достатньо.

Віталій Кличко має другий рейтинг серед імовірних кандидатів у президенти — 15,5%, за останніми опитуваннями Центру Разумкова. У чинного глави держави Віктора Януковича — 23,4%. Третім іде Арсеній Яценюк із 8,4%.

Зараз ви читаєте новину «Кличко балотуватиметься у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути