понеділок, 28 липня 2008 18:32

Кириленко вимагає використовувати нафтогін Одеса–Броди в напрямі Польщі

Лідер парламентської фракції "Наша Україна — Народна самооборона" В"ячеслав Кириленко, 40 років,  вважає, що уряд має всі підстави для використання нафтопроводу "Одеса–Броди" в аверсному режимі. Тобто у напрямі Польщі.

— Це потрібно не тільки західноукраїнським нафтопереробним заводам, які чекають на сировину для завантаження виробничих потужностей, — передає позицію В"ячеслава Кириленка прес-служба "НУ-НС". — Можливе залучення каспійської нафти і направлення нафтового потоку в європейському напрямі є важливим для енергетичної безпеки як України, так і Європи.

За словами "нашоукраїнця", уряд повинен керуватися, перш за все, економічними інтересами України та робити кроки для забезпечення її енергетичної безпеки, а не навпаки — шукати штучні приводи для відтягування переведення нафтопроводу Одеса–Броди в режим аверсної роботи. Кириленко також вважає, що "час для дискусій щодо режиму роботи цього нафтопроводу давно минув".

— Європейський напрямок транспортування нафти чітко прописаний в угоді про коаліцію демократичних сил. Це норма, яку коаліційний уряд зобов"язаний втілити в життя, — сказав В"ячеслав Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко вимагає використовувати нафтогін Одеса–Броди в напрямі Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути