Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 18:10

Катеринчук закрив своїх депутатів

На вчорашнє засідання Київради міський голова Леонід Черновецький, 56 років, запізнився на півгодини. Відкриває зібрання й каже, що лідер однойменного блоку Микола Катеринчук не пускає своїх депутатів на засідання.

— У нас є дикий випадок, — каже мер. — Депутат Верховної Ради Катеринчук у власному приміщенні закрив своїх депутатів. Там зараз працює міліція. Ну, щось вони там не домовилися і ніяк не можуть із цього приміщення вийти.

Черновецький пропонує оголосити перерву на 30 хв. — мовляв, за цей час усе вирішать.

— Бажаю їм вибратися живими і здоровими. Сподіваюся, що їх ніхто не б"є і нічого нє делаєт, — додає він.

До мера підходить знервований Олександр Зінченко — лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко. Вимагає, аби той продовжив засідання. Адже у фракції Блоку Катеринчука лише п"ять депутатів. Мер відмовляється.

У коридорі Тетяна Меліхова, заступник Зінченка, розповідає, що нібито частина депутатів Катеринчука вирішили підтримати кандидатуру Олеся Довгого на посаду секретаря міськради. Він — висуванець Блоку Черновецького. Катеринчук виступив проти і, щоб навести лад, закрився з депутатами у кабінеті.

Перед засіданням Алла Шлапак, депутат блоку Черновецького, прогнозувала, що кандидатура Довгого на посаду секретаря Київради отримає 62 голоси. Цього достатньо для обрання. Такий результат могло б дати одностайне голосування фракцій Блоків Черновецького, Катеринчука, "Громадського активу Києва", Партії регіонів.

За півгодини у залі з"являються депутати від блоку Катеринчука Борис Гавриленко та Роман Ярошенко. Про інцидент у кабінеті нічого не розповідають. Сесія міськради продовжується.

 За порядок денний голосують 62 депутати. Потім підтримують внесення кандидатури Довгого на посаду секретаря Київради. Готуються обрати його в таємному режимі. На час здачі номера в друк результати голосування ще не були відомі.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук закрив своїх депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути