Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 06:35

Холодницький не влаштовує Луценка й Ситника

— Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним бюро проводила слідчі дії, що стосувалися, в тому числі, і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури пана Холодницького, — каже генпрокурор 53-річний Юрій ­Луценко 26 березня.

За тиждень до цього в кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького знайшли пристрій для прослуховування. Виявилося, його встановило НАБУ спільно з Генпрокуратурою. Подробиці справи, яку розслідують проти Холодницького, не розголошують. З'явилися чутки, що його можуть затримати і зняти з посади.

Антикорупційне бюро розслідує справу стосовно генерального прокурора Юрія Луценка.

Матеріали про незаконне збагачення і про декларування недостовірної інформації звів в одну справу Назар Холодницький. Досудове розслідування триває з грудня минулого року. Поки що нікому не оголосили підозру.

"3 жовтня 2017-го Солом'янський районний суд Києва за клопотанням адвоката (ім'я не зазначено) зобов'язав НАБУ відкрити кримінальну справу за фактом незаконного збагачення Юрія Луценка. У заяві було сказано: аналіз доходів родини генерального прокурора за останні 10 років свідчить, що фінансовий стан його сім'ї не відповідає його легальним доходам і доходам його дружини й сина. Тобто генеральний прокурор придбав у власність активи в значному розмірі, законність підстави придбання яких не підтверджено доказами. Зазначені протиправні дії Луценко вчинив на посаді міністра внутрішніх справ і на посаді генерального прокурора", — сказано у відповіді НАБУ на запит "Українських новин".

— Луценко хоче мати більш контрольованого антикорупційного прокурора, — говорить колишній прокурор 41-річний Сергій Іванов.

— З одного боку, Холодницький є підлеглим Юрія Віталійовича. З другого, він доволі самостійна фігура. З третього, голова НАБУ Артем Ситник прагне мати над собою лояльнішого прокурора. Тобто Холодницький не влаштовує ні Луценка, ні Ситника. Вони домовилися списати його й отримати якусь компромісну фігуру.

Епізоди, які закидають Холодницькому, не надто відрізняються від зустрічі того ж Луценка з Коломойським або від переговорів Порошенка серед ночі в Адміністрації президента. Там явно немає чогось резонансного. Інакше це давно оприлюднили б.

Зараз ви читаєте новину «Холодницький не влаштовує Луценка й Ситника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути